XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fitness tips Efter en höftledsplastik

Hålla sig i form efter att ha genomgått en höftledsoperation är särskilt viktigt eftersom övervikt och en stillasittande livsstil bidrar till mer smärta och göra det svårt för dig att återfå och behålla din rörelseomfång efter operation. Även om du kanske inte att kunna delta i alla de aktiviteter som du gjorde innan höftleds, så snart som din läkare tillåter det finns många sätt att säkert förbättra din kondition.

aerob träning

Fitness tips Efter en höftledsplastik

Aerob träning får din puls upp och hjälper dig att hålla formen genom att bränna kalorier och engagerande musklerna. Efter en höftleds vissa aeroba aktiviteter, såsom hög genomslagskraft aerobics, löpning, eller sport som kräver en hel del hoppande, lägga alltför mycket stress på leden leder till smärta och skada. Skonsamma motion, såsom promenader, cykla och simma hjälper dig att få de kardiovaskulära träning kroppen behöver för att hålla sig friska och utan att överdrivet tryck på höften.

Förstärkning

Fitness tips Efter en höftledsplastik

Stärkande övningar hjälpa till att bygga muskler för att hjälpa dig att hålla formen och mager. Övningar som stärker dina höfter, lår och kärna muskler är särskilt viktiga efter höftledskirurgi. Använda motstånd band när du flyttar benet åt sidan och framåt och bakåt bidrar till att stärka dina höftböjarmuskelaturen. Arbeta med vikter, maskiner, band eller utför andra styrkeövningar för andra muskler i kroppen bidrar till en vältränad kropp genom att öka muskelmassan, som bränner kalorier för att hjälpa trimma överflödigt fett.

Stretching

Fitness tips Efter en höftledsplastik

Gentle stretching förbättrar flexibilitet och rörelseomfång. Medan stretching alla kroppens stora muskelgrupper är viktig, är det särskilt viktigt att vara uppmärksam på din höft muskler efter en höftledsoperation. Många människor som genomgår höftledskirurgi lider av hip bursit, ett tillstånd som orsakar svullnad och smärta från vätskeblåsor runt din höftled. Stretching efter värma upp och kyla ner när du deltar i aerob träning hindrar musklerna från skärpning efter träning, vilket kan leda till höftproblem.

överväganden

Fitness tips Efter en höftledsplastik

Tala med din läkare innan träningen efter att ha höftledsplastik. De flesta patienter börjar ljus förstärkning och rörelseomfång övningar medan fortfarande på sjukhuset, men gör för mycket för snabbt kan leda till svåra skador. Var uppmärksam på ditt tillstånd när du tränar. Även om det är viktigt att upprätthålla en hälsosam vikt efter operationen, bör du inte utöva till den grad av smärta. Alltid bära vadderade skor som stöder dina bågar när man går eller delta i andra skonsamma övning för att absorbera stötar och ta bort trycket höften.