XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Alaskan krabba fällor fungerar?

Introduktion

Kungskrabba efterbehandling utanför Alaska är en av de farligaste och lukrativa jobb i världen. Exponering i media och intresset har lämnat många undrar hur krabbor faktiskt fångas, och att veta hur en krabba fälla funktion är en del av denna intrig. Kommersiella båtar är utrustade med ett hydraulsystem som används för dragande i lådformade fällor stål, även känd som krukor. Varje kruka väger ungefär 700 Ibs.

fånga Metod

Varje kruka sjunkit i havet, vanligen i en rad, och fylld med bete av torsk eller strömming att locka Alaskan Kungskrabba. Markeras med en boj är krukorna kvar på golvet under en period av fyra till sex dagar så krabbor kan hopa i fällan, lockade av betesfisk. Krukorna sedan hämtas med en remskiva på änden av en kran på däck av fiskebåt. Potten sorteras igenom av besättning och manskap, och sjuka eller döda krabbor inte hålls.

Lagring och försäljning

Hur Alaskan krabba fällor fungerar?


Friska krabba hålls i en tank ombord som vanligtvis har kapacitet att hålla 200 krukor värde av krabba. På grund av den extrema kylan och krabba strids natur, kan de inte kvar i tanken för mer än ett par dagar. Krabba är kända för att bekämpa och döda varandra, och död krabba kan frigöra farliga gifter, förmåga att döda andra krabba. Aktualitet är också nyckeln till en lyckad drag, som en kortare fiskesäsong begränsar tiden för att fånga krabba till två veckor. King crab fiskare kan räkna med att samla allt från $ 3 till $ 5 per pund.