XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

DIY Boat Rack


Den lilla kanot eller roddbåt min inte har en motor, men du vill skydda det för många år framöver. Ett sätt att göra detta är genom att höja din vattenskoter när det inte används för att möjliggöra fullständig torkning, och gör det svårt för något att bygga ett hem under den. Grundläggande båt rack kräver väldigt lite tid och material, och kommer att hålla båten i utmärkt skick för många fler somrar på sjön.

Instruktioner

1 Lägg två av de fem fot inläggen på marken, parallellt med varandra med 4 fot mellan dem. Lägg två av de fyra-fots längder av virke vinkelrätt mot och ovanpå dem att göra en 4-fot med fyra fot fyrkantig ram, med en fot av post som sträcker sig utanför torget på ena sidan. Skruva fyra bitar på plats, och upprepa med de två återstående fem fot inlägg och två 4-fots längder.

2 Gör en X-form i varje trä kvadrat, med två av de sex-fots längder av virke för varje ruta. Borra varje X på plats, och såg bort överflödig virke som sträcker sig bortom de fyrkantiga hörn. Du bör nu ha två 4-fots fyrkantiga ramar med korsade centrum hängslen och en fot av post stack upp från toppen av varje ände.

3 Stå ramarna upp (inlägg pekade mot himlen) parallellt med varandra med 8 fot i mellan dem. Använd antingen ett träd eller annan person för att hålla dem kvar. Skruva mittpunkterna för fyra av de åtta-fots längder av timmer på sin bas sidor så att 16-fötter timmer löper längs marken på båda sidor för att hålla ramarna på plats. Använd små bitar av trä klipp att fästa 8-meters längder till varandra med borren och skruvar.

4 Skruva two12-meters längder till toppar karmsidorna (en fot under post toppar), parallellt med de bifogade åtta-fots längder. Vara säker på att 12-meters längder är centrerade på 4-fot med åtta fot rektangel, och sträcker sig 2 fot bortom varje ram sida. Endera änden av hela strukturen bör ha 4 fot av virke som sträcker sig på vardera sidan av botten, och två fot av virke som sträcker sig från vardera sidan av toppen.

5 Fäst toppskjutande längder till botten som på båda sidor och slutar med 4 diagonalt placerade längder av åtta fot timmer. Såga av överskjutande diagonal virke som sträcker sig över den övre 12-fots längd.

6 Såg en återstående åtta-fots längd på mitten, och skruva varje 4-fot bit i ändarna av de utökade längder vid basen. Detta kommer att ge extra stöd med en 4-fot fyrkantig ram som sitter på marken vid endera änden av den fullständiga strukturen. Båtar kan placeras upp och ned över 5 fot post toppar för förvaring.

Tips

  • Denna båt rack kommer bara hålla två till tre små båtar. För att göra en längre struktur för mer vattenskotrar, bygga ytterligare kvadratisk ram och sträcker sig sidostöden att hålla så många båtar som du vill.
  • Alltid bära skyddsglasögon och arbetshandskar när man hanterar sågar och hugga ved.
  • Överväga att ha en byggnad partner att hjälpa till med att hålla strukturen på plats när du monterar den.