XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns inget som att lyssna till en baby gråter och vet att barnet har gas och kan inte passera det. Det finns många anledningar till att barn får kolik, gas och väderspänning, men vad gör ni för att hjälpa till att lindra symptomen?

Instruktioner

1 Du är vad du äter och så är ditt barn, särskilt om ditt barn är ammas. En ammade barnet är i händerna på mammas kost. Om mamma äter gas orsakar livsmedel som broccoli, bönor eller mejeriprodukter, är chanserna goda att några timmar senare barnet försöker fis. Tyvärr ofta hennes system inte mogen nog att passera gasen så effektivt som mammas gör och som leder till gråt, sila och sömnlösa nätter. Begränsa din kost om du ammar.

2 Blås torka barnet. Lägg barnet nedåt i knät och föna barnets rygg. Med hjälp av låg värme, försiktigt blåsa luft över barnets nedre delen av ryggen. Kombinationen av trycket på magen och lugnande värme på baksidan ofta koppla knöt magmusklerna och när de slappna av, passerar gasen.

3 Ge barnet en kopp te. Ett örtte göras med kattmynta (Ja, kattmynta) och fänkål kan matas till barnet med en pipett. Kattmynta har länge varit ett botemedel mot kramper och magbesvär och fänkål hjälper till att lindra gas.

4 Om ditt barn prutta och passerar en hel del gas, kan den skyldige vara hur du mata barnet, inte vad hon äter. Se till att föda barnet i upprätt läge och rapa med några uns. Många gånger är barnet gulping i stora mängder luft med varje svälja, så prova flera olika typer av bröstvårtor. Svaret på alla dina problem med gas och väderspänning kan vara så enkelt som att byta från ett märke till en annan.

Tips

  • Leta efter flaskbröstvårtor som säger för ammade barn. De är längre och passar mer naturligt i spädbarn munnar så att mycket lite luft sväljs vid matning.
  • Kontrollera med läkaren om födoämnesallergier körs i familjen. Ditt barns gasbildning kan vara en bieffekt av en födoämnesallergi, särskilt om mamma ammar.