XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bra frågor att ställa det gäller Senior Medicare Advantage Plan


Amerikaner är berättigade att ta emot Medicare förmåner har flera alternativ att välja mellan när det gäller deras vård täckning. Ett populärt alternativ är en Medicare Advantage plan. Ges av oberoende försäkringsbolag, dessa planer ge sjukhus och allmän sjukvård, plus ytterligare fördelar, såsom vision och tandvård täckning. Eftersom inskrivning i en Medicare Advantage plan innebär att du inte omfattas av traditionella Medicare, det finns några viktiga frågor att ställa innan du registrerar dig.

Kosta

En av de viktigaste faktorerna i inskrivning i en hälsoplan är kostnaden. Eftersom Medicare Advantage planer varierar från staten, och till och med länet, kostnaderna för täckning varierar också. Varje försäkringsbolag sätter sina egna priser för att täcka, så se till att fråga hur mycket förvaltningskostnader. I de flesta fall kommer du att bli skyldig att betala en månatlig premie för Medicare Advantage plan, utöver Medicare Part B premie som krävs av regeringen. Fråga din försäkringsagent om Medicare Advantage plan täcker hela eller delar av del B premie.

Out-of-pocket kostnader

Förutom kostnaden för planen, kan du bli tvungen att betala egenavgifter eller träffa risker för medicinsk vård. Fråga om de egenavgifter för mottagningsbesök, sjukhusvistelser, laborationer och akutvårdsbesök, eftersom beloppen kan variera för dessa tjänster. De flesta planerna har en out-of-pocket maximalt, vilket innebär att du bara behöver betala upp till ett visst belopp i egenavgifter och självrisker innan planen plockar upp resten av kostnaden, så se fråga om denna gräns.

Typer av planer

Det finns flera typer av Medicare Advantage planer på marknaden: Health Management organisationer, Preferred Provider organisationer, Privat Avgift för serviceplaner och särskilda behov planer. Varje plan har olika behörighetskrav och kostnader, så fråga om detaljerna i varje och vad som fungerar bäst för dig. Var noga med att kontrollera att din läkare deltar i planen, och att nätverket av leverantörer i ditt område är tillräcklig för att uppfylla dina behov. Fråga om remissprocessen, och vilka typer av tjänster kräver remisser.

apotek Fördelar

Vissa Medicare Advantage planer omfattar apotek fördelar, även känd som Medicare Part D. Kontrollera att planen innehåller del D och kostnaderna för recept. Om du redan tar medicin, vara säker på att den täcks av planen och att kostnaderna är överkomliga. Vissa läkemedel omfattas av en plan, men inte andra, och kostnaderna kan variera kraftigt mellan planerna.

Rykte

Vara säker på att din agent och företag har tillstånd att erbjuda planen i ditt område och kontrollera med den statliga myndigheten för försäkring eller ditt område byrå åldrande att se till att det inte finns ett stort antal klagomål mot bolaget.