XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför Simning är bra motion & amp; Gyckel

Simning gör människor montör och må bättre. Kallt väder begränsar de månader då havet eller sjön simning är möjligt, men tillgång till offentliga simhallar gör simning och vattenlevande motion tillgängliga året runt i kallare klimat. USA Simning, det nationella styrande organ för simning, säger att sporten bygger självkännedom och självförtroende i ungdomen. Alla vuxna simmare vet att simning är också bra för mogna idrottsmän, och att vatten bidrar till att göra dem att känna sig yngre.

aerob träning

Simning är en aerob form av motion, vilket innebär att det omfattar alla stora muskelgrupper i kroppen och att det förbättrar kardiovaskulär hälsa. Specifikt, hjälper simning ökar blodcirkulationen och kan också öka lungkapacitet. Som någon form av aerob träning, förbrukar simning energi och bränner kalorier. Även träning på egen hand inte kan leda till viktminskning, simning kombinerat med en hälsosam reducerat kaloriintag fungerar bra för att gå ner i vikt gradvis och permanent.

mentala Fördelar

Unga simmare nytta från att simma på många sätt. Att få kompetens inom så krävande sport som simning bygger förtroende, enligt USA simning, den nationella styrelsen för sporten. Eftersom simning är en individuell sport som sker i en grupp eller ett team atmosfär, barnen lära sig om konkurrens och samarbete samtidigt. Att bygga en positiv självbild och disciplinen att kontrollera negativa tankar är kompetenscoacher hjälper Foster. När en simmare har förtroende i vattnet, de njuta av känslan av frihet och frigörande av rör sig snabbt i tyngdlös miljö. Att vara i vattnet bara känns bra.

vuxna Fördelar

Som någon vuxen kan intyga, allt äldre innebär att förstå allvaret bättre. Simning innebär att kunna utöva fri från tyngden som verkar följa ålder. På däck, de extra 10 pund. sätta på under några år bokstavligen väger tungt på människor. Hoppar i poolen lindrar värkande vrister eller överbelastade leder. Eftersom simning är en icke-viktbärande motion, är den idealisk för tyngre personer. Vattnet stöder dem och hjälper till att hålla dem från överhettning medan de tränar.

Funktion av Fun

Simning är bra motion, delvis för att det är kul. Det ger en potentiellt utmärkt träning, men det känns inte lika ansträngande som svettas bort på en stillastående cykel eller bultande trottoaren på en varm sommardag. Simmare vittnar om den glada känslan av att vara stark på djupt vatten, i synnerhet utomhus, med blå himmel ovanför och landskap att distrahera sinnet. Vatten miljön tjänar också till att isolera och isolera simmare. Lap simmare finna frihet att tänka på dagen, eller problem de ställs inför. Efter några hundra varv men de flesta glömma andra än andning, stroke kontroll och teknik frågor. Det är en effektiv mind-clearing träning, som beskrivs med buss och Masters simmare Jennifer Parker i en artikel maj 2003 "Simmare" magazine.

överväganden

Simning är en bra övning för många olika typer av människor, men stillasittande vuxna bör kolla med en läkare för eventuella begränsningar eller råd innan du börjar på en övning rutin. Vissa människor lider reaktioner när de simmar i kemiskt behandlat poolvattnet, enligt Mary Pohlmann, biträdande professor i klinisk medicin vid Southern Illinois University School of Medicine och medlem USMS Sports Medicine kommittén. Vanliga klagomål inkluderar torr eller kliande hud, irriterade ögon och lungirritation. Renare, bättre underhållna pooler brukar resultera i färre allergiska reaktioner. Utomhuspooler tenderar att ha färre problem från desinfektion relaterade biverkningar än vad simhallar, delvis på grund av bättre ventilation av utomhusanläggningar.