XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mul smärta kan hålla dig från att ha en aktiv livsstil och orsakas ofta av sprickor, stukningar eller nervskador. De tre huvud platser av smärta i foten är trampdynan, hälen och hälsenan. Även om orsakerna kan vara olika, kan smärta i foten lindras genom fot övningar för att stärka och sträcka ut musklerna.

kalv Stretch

För att minska häl smärta, stå med armarna utsträckta och händerna på väggen på omkring ögonhöjd. Sträck vänster ben om ett steg bakom höger ben. Håll ryggen hälen på golvet och böj höger knä tills du känner en sträcka i sträckt ben. Håll denna position i 15 till 20 sekunder och upprepa minst fem gånger; utför sedan med det högra benet.

Achilles-Tendon Stretch

Håll vadmusklerna avslappnad och stå på ett steg med hälarna sänkta över kanten på steget. Håll i räcket för stöd och hålla positionen för cirka 15 till 20 sekunder. Spänn vaderna för att få hälarna tillbaka upp till nivån för steg. Gör minst fem repetitioner av denna övning.

hamstring Stretch

De hamstring stretch stöd i lindra hälen smärta. Medan stående, förlänga ett ben framför dig med foten böjd uppåt. Böj andra knäet och luta sig tillbaka medan luta bäckenet framåt. Håll överkroppen upprätt och vika händerna över låret av din förlängda ben för stöd som du håller stretch för 10 till 20 sekunder. Känn sträckningen i baksidan av din förlängda ben hela vägen upp vaden och låret. Rrepeat med det andra benet.

marmor Hissar

För den här övningen behöver du kulor utspridda på golvet och en behållare, såsom ett papper eller plastkopp. Använd tårna för att plocka upp kulorna en efter en och placera dem i koppen. Denna övning bör upprepas minst 15 gånger.

tå knyter

Tå knyter utförs genom att placera små korkar, såsom de från vinflaskor mellan tårna. Med korkarna på plats, pressa tårna för fem sekunder släpp sedan. Upprepa tå knyter minst 10 gånger.

Foot övningar för att lindra smärta i foten bör utföras dagligen medan gradvis ökande repetitioner som du känner dig mer bekväm att göra varje övning. Dock vara säker på att konsultera en läkare innan du försöker varje övning rutin eftersom det kan orsaka mer smärta eller till och med allvarliga skador.