XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Närings Bakgrunden Gorgonzola ost

Gorgonzola är en typ av italiensk blåmögelost som är lätt att falla sönder. Det är ofta läggs till sallader och det kommer från antingen komjölk eller getmjölk. Om du funderar på att lägga till denna mat till din diet, är det bra att veta näringsprofilen.

Betydelse

Fett är en av de tre makronäringsämnen. Gorgonzola ost innehåller 8 g av det totala fettet och 6 g är mättade. Att äta för mycket mättat fett är en av de största riskfaktorerna för hjärtsjukdom enligt National Institutes of Health.

Storlek

Alla former av mejeriprodukter är generellt hög i kalorier, och Gorgonzola ost är inget undantag. En 1/4 kopp innehåller 100 kalorier.

Kolhydrater och protein

Personer som följer en låg carbdiet gripa äta livsmedel som innehåller mycket protein och låg i kolhydrater. Gorgonzola ost är ett exempel på ett av dessa livsmedel. Den innehåller endast en g kolhydrater per 1/4 kopp och 6 g protein.

natriumhalten

Natrium är en viktig elektrolyt mineral, men det kan ha en negativ effekt om du tar i för mycket. Hög natrium diet är kopplade till en ökning av blodtrycket och en högre risk för hjärtsjukdom och stroke enligt American Heart Association. En fjärdedel kopp Gorgonzola innehåller 380 mg natrium.

Diverse

Mejeriprodukter innehåller mycket kalcium, vilket är viktigt för starka tänder och ben. En fjärdedel kopp Gorgonzola innehåller 15 procent av din dagliga intaget.