XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nackdelarna med värd en VM 2010


Kampanjen för att vara värd för ett VM, det största evenemanget i professionell fotboll, är intensiv, med dussintals länder tävlar för quadrennial turnering. Under 2010 har de spel värd Sydafrika. Även om det finns ett antal fördelar med att vara värd spelen, exempelvis publicitet för värdlandet och ökade intäkter från turister, det finns också ett antal potentiella nackdelar.

Bekostnad

Värd VM kostar värdlandet en enorm summa pengar. För 2010 turnering, de initiala prognoserna för kostnader var alldeles för låg. Enligt professor Richard Tomlinson vid University of Melbourne, och med juni 2010 hade kostnader spiral utom kontroll, och Sydafrika hade tillbringat cirka US $ 4 miljarder förberedelserna inför evenemanget. Även om det finns ekonomiska fördelar med att vara värd turneringen, Tomlinson kallade dem "vastly skattas."

Inflation

En av de viktigaste frågorna bland nationer värd turneringen, särskilt fattiga länder, är att inflödet av välbärgade utlänningar kommer att driva upp kostnaderna för basvaror. Enligt FIFA, fotboll huvud styrande organ och den största gruppen som ansvarar för att organisera VM, av de upplevda potentiella nackdelar värd för 2010 FIFA World Cup, inflationen var den största oro för sydafrikan tillfrågade om nackdelarna av hosting spel, med 70% tror att det skulle höja priserna på konsumtionsvaror.

infrastruktur Damage

En av de andra nackdelarna med värd en VM är slitaget gjort till ett lands infrastruktur och tjänster under evenemanget. Medan Sydafrika spenderat miljarder dollar att uppgradera sin infrastruktur för händelsen, var betydande påtryckningar på den av mer än en miljon turister som använt sig av sina anläggningar under månadslånga turneringen.

Brottslighet

Enligt Human Sciences Research Council, en om de viktigaste rädsla för sydafrikaner var VM skulle öka brottsligheten. Ungefär en fjärdedel av de tillfrågade i en rad opinionsundersökningar uppgav de trodde brott skulle öka, förmodligen på grund av ankomsten av tusentals rika turister.

Avledning av resurser

En annan nackdel med värd för VM kan vara ett lands avledning av resurser för att hantera spelet. I ett försök att se till att spelen får ordentlig säkerhet och besökare som riktiga boende, ett land, i synnerhet en dålig såsom Sydafrika, kan tillfälligt leda bort en del av de tjänster som normalt tillhandahålls till sina invånare.