XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Bakterier och Magproblem

Magen är en mycket ogästvänlig organ vars sura miljön dödar många bakterier som passerar igenom. Av dem som överlever, de flesta gå vidare producera infektioner i nedre mag-tarmkanalen, vilket leder till kramper, gas och diarré. Även om dessa symptom kallas ofta för "magbesvär" i allmänt språkbruk, de är faktiskt resultatet av tarminfektioner.

Historia

Ett exempel på en bakterieart som infekterar magen är Helicobacter pylori, en bakterieart som är kopplade till magsår och magcancer. Som Dr Jacquelyn Black förklarar i sin bok, "Microbiology," H. pylori kan inte bara överleva utan frodas i magens sura interiör. Drs. Barry Marshall och Robin Warren var de första läkarna att upptäcka att bakteriearter var ansvarig för sår, för vilka de fått 2005 Nobelpriset i medicin.

Betydelse

Sanna magen bakterier som H. pylori infekterar magsäcken genom ett intag väg - de måste sväljas. Medan bakterier kan överleva i magens mycket sura interiör, de inte helt enkelt flyta i syran. Istället gräver i slemhinnan i magen, konstaterar Dr Black, vilket ger dem ett visst skydd mot den hårda miljön i magen interiör. Infektion i magslemhinnan är vad som leder till foder sårskorpa och blödning - symptom på magsår.

överväganden

Andra bakteriearter orsakar vad som brukar kallas "magproblem", men även om problemen kan känna som om de är i magen, är infektionen faktiskt lägre i mag-tarmkanalen. Escherichia coli är en av de vanligaste orsakerna till kramper, gas och blodig diarré, konstaterar American Academy of Family Physicians. Eftersom E. coli i allmänhet dödas av magens sura interiör tar det exponering för en betydande dos av bakterier för att producera infektion.

expert Insight

En särskild stam av E. coli är särskilt skicklig på att orsaka magproblem. Den O157: H7-stam, som ansvarar för mycket svåra fall av E. coli-infektion, kan överleva den sura miljön i magen mycket mer adeptly än normala stammar av E. coli. Detta betyder att det tar intag av endast ett fåtal bakterier för att orsaka infektion, eftersom när sväljas, kan bakterien föröka sig i mag-tarmkanalen. Minnesota Department of Health konstaterar att E. coli O157: H7 typiskt orsakar svår magkramper och blodig diarré.

Förebyggande / Lösning

Alla gastrointestinala bakteriella infektioner, om de verkligen är infektioner i magen eller helt enkelt orsaka "magproblem," sker genom intag av de infekterande bakterier. Som sådan, den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att tvätta händerna innan man äter och efter hantering av förorenat material, tvätta alla frukter och grönsaker innan du äter, och undvika att dricka förorenat vatten. Kött bör tillagas genom grundligt - kött som är rosa i mitten kunde hysa levande bakterier.