XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man blir en bättre pappa till ett barn med Aspergers syndrom

Aspergers syndrom är ofta till som högfungerande autism. Detta funktionshinder påverkar hur barnet bearbetar information och interagerar med andra människor. De med Aspergers syndrom har ofta svårigheter att tre olika områden: social kommunikation, social interaktion och social fantasi. Som en far, kan du hjälpa ditt barn att lyckas genom att hjälpa honom att övervinna sina utmaningar.

Steg 1

Utveckla en rutin för ditt barn. Barn med Aspergers syndrom frodas på rutin eftersom de vill veta vad som händer hela tiden. Håll ditt barn på en regelbunden sömn schema - även på helgerna. Schemalägga en tid varje dag för ditt barn att göra läxor. När han inte har läxor, uppmuntra honom att använda tiden för tyst läsning, korsord eller annan inlärning.

Steg 2

Hjälp ditt barn att övervinna sina sociala utmaningar genom att lära honom praktiska människor färdigheter. Öva samtalssituationer med ditt barn. En artikel som tillhandahålls av Beaufort County skolor tyder på att föräldrar frågar sina Aspergers barn specifika frågor om en film han såg eller en bok han läste så att han kan träna återberätta en historia. Du bör också uppmuntra ditt barn att titta på andra barn i sociala situationer, påpeka för honom vad barnen gör och säger - såsom turtagning och vara artiga mot varandra. Aspergers barn kan lära sig att agera i sociala situationer genom observation.

steg 3

Lär ditt barn hur viktigt det är att göra ögonkontakt. Detta är något du kan träna hemma med ditt barn. Barn med Aspergers syndrom tenderar att undvika ögonkontakt med andra människor.

steg 4

Umgås med ditt barn gör verksamhet som han åtnjuter. Om ditt barn har verkligen utforskning av rymden, besöka rymd museer och läsa böcker tillsammans på hans favoritämne. Ge ditt barn med möjligheter till en kreativ utlopp. Prova olika aktiviteter - som att skriva, fotografi eller ritning - att få en bättre förståelse för ditt barns intressen. Hjälp ditt barn att utveckla denna hobby genom att förse honom med de verktyg han behöver till exempel en kamera eller konstmaterial.

steg 5

Hjälp ditt barn att utveckla abstrakt tänkande. För att göra detta, rådgivning psykolog Mark Hutten, på sin webbplats, MyAspergersChild.com föreslår att ge ditt barn en strukturerad verksamhet, såsom efter ett recept för att laga något. Sedan ge henne möjlighet att improvisera genom att be henne om receptet kunde använda lite mer ost eller mindre socker.

steg 6

Prata med lärare, vårdgivare och andra personer som kommer i kontakt med ditt barn på en regelbunden basis. Låt dessa människor vet att ditt barn har särskilda behov och ge tips om hur man bäst interagera med ditt barn. Till exempel kanske du vill föreslå att de ger ditt barn med en lugn plats att kyla ner om hon börjar ha en härdsmälta eller utbrott.