XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitaminer och näring för hjärnan återhämtning efter droger

Rätt kost är en viktig komponent i tillfrisknandet från överanvändning av droger och alkohol. Varje kropps systemet påverkas av användningen av droger. För läkning skall ske, måste du bygga en stark närings grund. Enligt Webster Place Recovery Center, är mer sannolikt att ske när du är hungrig, arg, ensam eller trött återfall. Utfodring själv hälsosamma livsmedel adresser en aspekt av förebyggande av återfall.

skador på Klar

Droger skadar hjärtat och cirkulationssystemet genom att bidra till muskelförtvining på grund av dålig proteinintag. En utarbetad lever sväller och förhindrar galla produktion och filtrering och orsakar dålig aptit. Irritation i bukspottkörteln orsakar svullnad som kan blockera flödet av enzymer i magen och orsaka matsmältningssvårigheter och diabetes. Njurarna blir inflammerad med täta infektioner och ökad produktion vatten, orsakar förlusten av näringsämnen. Det centrala nervsystemet och hypotalamus förvärras, vilket påverkar minne, tankeförmåga och samordning. Slemhinnorna i matstrupen, magsäcken och ändtarmen bli irriterad och lugnande medel. Magen är irriterad, visar en ökad risk för magsår. Tarmarna påverkas genom att sakta ner eller snabba upp transittid, lägga till risken för dålig absorption och vissa cancerformer. Blodnivåer av många näringsämnen påverkas också av droger och alkohol.

Recovery Diet

Alkoholister Victorious rekommenderar följande återhämtningen diet, tas från "Nutrition i Recovery" av Margaret Soussloff, MS och Cara Zechello, RD Använd USDA: s Food Guide Pyramid som en guide för hur man förbereder välbalanserade måltider, inklusive tre mellanmål och tre måltider dag. Små, täta mini-måltider hjälper till att hålla energi stadig och humör även under dagen. Dricka koffeinfritt kaffe och örtteer för att minska koffein, som kan orsaka obalans energi. Ät färsk frukt och grönsaker och fullkornsprodukter tillsammans med bönor och spannmålsprodukter. Begränsa rött kött, eftersom det är svårare att smälta. Eliminera eller minimera livsmedel som innehåller socker och koffein och vara medveten om dolda socker och koffein i livsmedel såsom kakao, kryddor och over-the-counter läkemedel. Sträva efter en diet som innehåller 25 procent protein, 45 procent kolhydrater och 30 procent fett för bästa balans.

neurotransmittorer

Alla läkemedel rikta hjärnans belöningssystem direkt eller indirekt genom att översvämma kretsarna med dopamin. Dopamin är en signalsubstans som ligger i områden i hjärnan som reglerar känslor, rörelse, kognition, känslor av glädje och motivation. Mat och näringstillskott kan leverera aminosyror, byggstenar av dopamin. Genom att tillföra kroppen med ett överflöd av specifika aminosyror, kan du minska suget, minimera risken för återfall och öka förnimmelser av välbefinnande. En sådan aminosyra, L-tryptofan, finns i äggvita, Spirulina, torsk och råa sojabönor. L-5 Hydroxytryptophan kromsalter finns i spårmängder i Turkiet och ost och i tillägg gjorts från frön av Griffonia simplicifolia. L-glutamin finns i kött, mejeriprodukter, bönor, rödbetor och spenat. L-fenylalanin kommer från komjölk och getmjölk, medan L-tyrosin är i ost, spirulina, sojaprotein, äggvita och lax.

andra brister

En av de viktigaste näringsämnena som krävs för återhämtning är en grupp av B-vitaminer som kallas B-komplex. Att vara brist på dessa vitaminer kan orsaka allt från irritation till psykos. B-vitaminer finns i brunt ris, fullkorn, gröna bladgrönsaker såsom senap greener och grönkål, öljäst, nötter och frön, mejeriprodukter, fisk och kött. Omega-3 fettsyror lindra negativa känslor och bygga friska hjärnceller. De finns i lax och sardiner och kan tas som kosttillskott. Kontrollera med din läkare innan du lägger någon näringstillskott till din diet.