XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Anpassade aktiviteter för äldre


Oavsett hur gammal du är, måste du delta i fritidsverksamhet. En stillasittande äldre kan förlora mentala förmågor, blir fysiskt ohälsosamt och vara så uttråkad att det leder till depression. Kort, bingo och hantverk är några aktiviteter för äldre. Men med lite uppfinningsrikedom, kan du anpassa många fler fritidsaktiviteter för äldre att delta i.

sensoriska Gardens

Enligt Tim Lynch Associates, sensoriska trädgårdar är ett sätt för äldre, inklusive dem med demens, att engagera sig i sociala, mentala och kreativa aktiviteter. Upprätta en sensorisk trädgård som tilltalar alla fem sinnen på ett vårdhem, gemenskap ledande anläggning eller ett privat hem. Skapa rullstols vägar som väver genom trädgården, inte bara de yttre gränser. Installera bekväma bänkar med armstöd. För seniorer som fortfarande kan trädgård, se till att en del trädgårds höjs för enklare åtkomst. Att vädja till synsinnet, planterar blommor, träd och häckar av varierande storlekar, former och färger. Växter som lockar fjärilar, som lavendel, milkweed och honungsmelon, och installera en fontän, också kommer att lägga visuella intryck. Häng vindspel och fågelholkar, så fågel låtar hörs, att vädja till känslan av ljudet. Aktivera känsel genom att plantera flera blommor texturer, som sammetslena blad och tårpil lövverk. Växt doftande blommor, som viol och örter, för att utlösa luktsinne, och grönsaker eller bär anläggningar för provsmakning.

ligg Cyklar

Seniorer kan aerobt utöva genom att rida en stationär eller mobil recumbent cykel. Den ergonomiska utformningen av halv lutande sits är bekväm och är idealisk för deltagare med ryggproblem. Sitsen är också större än den hos en standard cykel. Med hjälp av en sådan cykel är låg effekt, vilket minimal skada på lederna. Seniorer kan läsa eller titta på TV när du använder en stillastående cykel eller följa med sina barnbarn på en mobil cykel.

mentala Spel

Elder One Stop betonar vikten av att äldre spela spel som fungerar musklerna i hjärnan. Den rekommenderar flera spel. "Namn som Tune" innebär att spela låtar från den tid då deltagarna var barn, tonåringar och unga vuxna. Spela låtar på en stereo eller instrument. Bara spela ett par barer i taget, och se om någon kan gissa låten.

Skapa pussel med hjälp av fotografier av äldre deltagare. Spränga bilderna så att de är åtminstone åtta av tio inches i storlek och limma dem till kartong. Klipp ut pusselbitar och ge deltagarna möjlighet att sätta pussel tillsammans igen.

Elder One Stop också rekommenderar att organisera din egen version av "Priset är rätt". Montera en rad artiklar hittade runt huset eller centrum. Ge deltagarna möjlighet att gissa hur mycket de kostar. Den närmaste Bjudande vinner ett pris.

Tai Chi

Tai chi är en urgammal kinesisk kampsport som är fördelaktigt för äldre och andra åldersgrupper. Även om dess rörelser är långsammare än andra kampsporter deltagarna fortfarande vinna styrka, balans och flexibilitet. Enligt Dynamic kiropraktik hjälper Tai chi lindra smärta bland arthritissufferers; Det hjälper också äldre blir mer aktiva och förbättra deras rörlighet.