XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Glutenintolerans & amp; Grönt te

Grönt te, liksom de flesta drycker, är säkert för någon som lider av en glutenintolerans. Men vissa tillverkare utsätta den för gluteninnehållande produkter när du lägger aromer, så alltid kontrollera märkningen innan du dricker det.

Grönt te

Grönt te är en typ av te gjort av bladen från Camellia sinensis anläggningen. Enligt Purdue University, skiljer det sig från svart och oolong te eftersom det innehåller ojäst blad som har ångade och torkade. När bryggt, grönt te är en bra källa till antioxidanter som kallas polyfenoler, samt antioxidantfamilje karotener, riboflavin och pantotensyra. Antioxidanter i grönt te hjälpa dina celler bekämpa de skadliga effekterna av fria radikaler. Grönt te innehåller också en del koffein.

gluten~~POS=TRUNC

Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, en glutenintolerans eller celiaki, är en sjukdom där immunförsvaret reagerar mot proteinet gluten genom att attackera din tunntarmen är foder. Detta skadar din villi, eller utväxter i tunntarmen, som hjälper kroppen absorbera näringsämnen. Detta leder till symptom som magont, gas, trötthet och diarré. Glutenintolerans är kronisk, men dess symptom kan hanteras av en diet som är noggrant eliminerar gluten.

Gluten

Enligt Mayo Clinic, är gluten som finns i utvalda kärnor, i första hand vete, korn och råg. Många korn, som majs, ris och bovete, inte innehåller några gluten. Rent grönt te är inte ett korn, och bör inte innehålla protein gluten. Grönt te som de flesta stora märken, som Celestial Season och Lipton, är glutenfri. Bigelow, en populär te tillverkare, tillför gluten produkter som innehåller några av deras tesorter. Men deras gröna teer är glutenfri.

matar

Förutom te, vin och sprit, cider, och vissa kaffe är naturligt glutenfri. Andra naturligt glutenfria livsmedel är kött och fjäderfä, frukt och grönsaker, de flesta mejeriprodukter och fisk. Glutenfria spannmål och stärkelse inkluderar amaranth, arrowrot, majsmjöl, ris, quinoa och tapioka. Du behöver för att undvika vete, korn, råg, bulgur och gryn. Du bör också bara äta särskilt märkta glutenfria produkter om produkten är normalt med vete. Dessa kan bestå av öl, bröd, kakor och pasta.