XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En av de första linjens behandling för huvudlöss som rekommenderas av läkarkåren är Rid löss-dödande schampo, som finns på de flesta apotek och apotek. Men Rid måste användas på ett säkert sätt, i enlighet med anvisningarna, för att förhindra skadliga och eventuellt farliga biverkningar.

Vad gör Rid Work?

Enligt Centers for Disease Control, den aktiva ingrediensen i Rid löss-dödande schampo är pyretrin, ett naturligt extrakt från krysantemum blomma. Rid är en produkt varumärke som nämns av både CDC och Mayo Clinic för användning hos vuxna och barn över 2 år.

Rid: säker användning

Enligt produktens instruktioner, Rid löss-dödande schampo ska appliceras på torrt hår, med inriktning på området bakom öronen och i nacken först. Rid är kvar på i 10 minuter, arbetade i ett lödder med varmt vatten och sköljas noggrant. Rid schampo kan inte användas överallt i ansiktet (ögonbryn, ögonfransar eller i näsan) eller i närheten av underlivet. Under de 10 minuter RID kvar i håret, bör den person som behandlas hålla sina slutna ögon med en fuktig trasa pressas över dem. Föräldrar bör konsultera en läkare om ett barn under 2 år har huvudlöss (Mayo Clinic rekommenderar våt kamning som en första linjens behandling för denna åldersgrupp).

Varningar och eventuella biverkningar

Rid är inte ett lämpligt löss behandling för människor som är allergiska mot ragweed, som användning av produkten kan framkalla en astmaattack. Inte heller bör Rid schampo eller andra pyrethrin behandling produkter kan användas på dem som är allergiska mot krysantemum, säger CDC. Biverkningar kan vara hårbotten klåda och rodnad. Användning av Rid schampo ska avbrytas omedelbart och en läkare kontaktas om andningssvårigheter eller irritation i ögon, hud eller hårbotten noteras.

Andra saker att veta om Rid

Enligt CDC, som innehåller pyretrin döda levande löss, inte deras nits, därav anledningen en uppföljande behandling med Rid sju till tio dagar efter den första behandlingen är nödvändig för att döda någon löss som kan ha kläckts. Dessutom, i vissa regioner, huvudlöss kan ha förvärvat ett motstånd till pyretrin. Detta kan nödvändiggöra en annan typ av huvudlöss behandling eller ett receptbelagt läkemedel från en läkare.

Andra Rid Produkter

Wet-kamning nits ur håret efter behandling är ett viktigt steg i att bli av med en löss angrepp. Skaparna av Rid erbjuda en Löss & Egg Comb-Out Kit som innehåller en gel för att hålla håret fuktigt, samt en fintandad kam som tar bort nits från hårstrået. Rid säljer också ett hem Löss Kontroll Spray som innehåller 0,5 procent permetrin som aktiv ingrediens. Denna Rid produkt är särskilt farligt för både människor och husdjur och bör inte sväljas eller inandas eller komma i kontakt med hud, ögon eller kläder; efter användning av denna produkt, bör hemmet lämnas tills behandlingen torkar på hårda och mjuka ytor. Åtgärder måste också vidtas för att säkerställa att sprayen inte förorenar husdjur eller människoföda.