XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gluten Känslighet & amp; Allvarliga Body muskelvärk

Gluten allergier och känslighet varierar från person till person, men enligt glutenintolerans Group, kan några av de symtom svåra muskelvärk som ett resultat av en autoimmun reaktion på glutenproteinet. Dessa muskelvärk är distinkta från skaderelaterade värk, därför att de är resultatet av glutenkänslighet snarare än resultatet av en viss verksamhet.

Celiaki och glutenallergi

Celiaki är en allergi mot en familj av proteiner som kallas gluten; dessa proteiner förekommer i vete, korn och råg korn. Som ett resultat, personer med celiaki är allergisk mot produkter framställda av dessa korn. Aktuella siffror visar att ungefär en i 133 människor har celiaki, men vissa medvetenhet grupper tror att det påverkar ännu fler individer, enligt glutenintolerans Group. Villkoret är svår att diagnostisera eftersom symptomen är så varierande och påverka så mycket av kroppen. Vissa, såsom muskelvärk, kan också vara resultatet av andra förhållanden.

Svåra muskelvärk

Enligt Medline Plus, kan muskelvärk vara resultatet av överanvändning, spänning eller skada. Men vissa värk är symptom på förhållanden som påverkar hela kroppen, såsom infektioner och sjukdomar som påverkar bindväv, såsom lupus. Fibromyalgi, artrit och blodtryck mediciner kan också orsaka muskelvärk. Om muskelvärk är kopplad till fysisk skada, diskutera din hälsa med din läkare.

Gluten relaterad smärta Symtom

Eftersom celiaki presenteras på flera olika sätt, en del av smärtsymtom som är kopplade till den innehålla nervproblem, stickningar händer, svårigheter att gå och reumatoid villkor, i enlighet med glutenintolerans Group. Enligt webbplatsen vete allergi och intolerans, kan led- och muskelsmärtor vara ett symptom på en vete intolerans. För vissa individer, är smärtan extremt svår, men för andra kan det kännas som muskeltrötthet eller stelhet.

eliminera Gluten

Om testerna visar du har glutenallergi, bör du arbeta för att eliminera gluten ur kosten. Enligt glutenintolerans koncernen finns många livsmedel som innehåller gluten. Till exempel vete kan också kallas spelt, rågvete, durumvete, Graham, mannagryn, och kamut. Vissa modifierade livsmedel stärkelse innehåller också gluten, så iaktta försiktighet. Många såser, kryddor och imitation produkter innehåller gluten, så granska ingrediens etiketter noga. Havre inte tekniskt innehåller gluten protein, men eftersom de bearbetas i anläggningar som process vete och mjöl, bör du äter endast certifierade glutenfri havre.

Det finns tillfredsställande vete fria, glutenfria substitut för veteprodukter, såsom pasta och bröd, men för att vara mest framgångsrika på dieten, bör du välja livsmedel som är naturligt glutenfria, såsom stek gjord med vete-fri sojasås, rostade grönsaker eller icke-vetekorn som quinoa.

Behandla muskelvärk

Enligt Medline Plus, kan du lindra muskelvärk genom isbildning musklerna och lätt massage för att lindra muskelspänningar. Regelbunden skonsamma motion och stretching kan bidra till att utveckla din muskeltonus och lindra smärta. Minska stress och spänningar genom meditation och motion rutiner som yoga. Och få tillräckligt med sömn för att kontrollera stress. Diskutera din smärta förvaltningsmetoder med din läkare om hemvård inte ger tillräckligt lindring.