XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har en mycket socker i din diet göra dig kissar mer?

Överskott av socker konsumtion, särskilt raffinerat vitt socker, kan orsaka många hälsoproblem och villkor, bland annat ett behov av att urinera oftare. För mycket socker i kosten gör det svårare för dina njurar att fungera ordentligt och överdriven urinering kan också innebära att du har andra hälsofrågor att överväga.

Socker och dess effekter på kroppen

Socker kommer in i din kropp i olika former - glukos, majssirap, monosackarider eller polysackarider och finns i de flesta förädlade livsmedel samt förekommer naturligt i frukter och grönsaker. Enkla sockerarter som dessa är former av kolhydrater och behandlas snabbt i kroppen. Du äter förmodligen två till tre pounds socker per vecka eller cirka 135 pounds per år. När du dricker en enda burk icke-diet soda, du lägga till ca 10 teskedar socker i din kaloriförbrukning. Lägga enkla sockerarter till din diet krafter dina bukspottkörteln att skapa ett hormon som kallas insulin som gör sig av med socker i blodet. Socker svängningar orsaka stress på olika system i kroppen, speciellt njurarna, och leda till överskott urinering.

Regelbunden urination

Frekvent urinering orsakas av ett antal villkor, bland dem diabetes, urinvägsinfektioner och intag diuretika. För mycket socker utlöser urinvägarna systemet i ett försök att eliminera denna substans från inuti kroppen. Njurarna process socker, vrida dem fettdepåer och eliminera överskott i blåsan så att du kan evakuera ditt system av dessa sockerarter. Urinering gör sig av med socker i systemet, men denna eliminering kan också innebära att dina blodsockernivåer är för hög och du kan vara på väg att eller har diabetes.

hyperglykemi

Hyperglykemi orsakas av ett överskott av blodglukos i blodet. Personer med antingen typ 1 eller typ 2-diabetes har ofta svårt att göra det möjligt för insulin som produceras av kroppen för att bearbeta blodsocker till energi i cellerna. Typ 1-diabetiker 'pancreases inte kan producera insulin, medan 2 diabetiker producerar tillräckligt med insulin, men deras celler motstå använder insulin för att omvandla socker till energi. Båda typerna av hyperglykemi kännetecknas av överdriven törst och frekvent urinering. Skulle du uppleva överdriven törst, kontakta din läkare för att utföra tester för diabetes.

Korrekt dricka vanor

De första stegen mot att undvika hyperglykemi och slutligen diabetes är att kontrollera mängden socker du äter. Eftersom överdriven törst och frekvent urinering är symptomatiskt för en diabetesdiagnos, övervaka mängden vätska du dricker och räkna antalet socker du äter. Om du upptäcker att du är alltför törstig och ni har skära ner på ditt sockerintag, kontakta din läkare för diabetestest. Hålla hydratiserad är viktigt, men för mycket vätska kan signalera andra problem.