XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bipolär sjukdom är en stämning relaterat tillstånd som kan köra barnen till uppföra sig negativt, visar stor risk för självskada eller skada andra. Barn med bipolär sjukdom kan ha en tuff tid att umgås, delta i skolan och beter sig väl hemma. Psykoterapi, stödgrupper, mediciner och kost kan alla spela en roll för att få hjälp för bipolära barn.

Näring

Eftersom föräldrarna styr i hög grad de livsmedel de bipolära barn äter, kan de ge näringsriktig mat för att förbättra humörsvängningar. Lägga mat rik på omega-3 och folat har också visat förbättrade hjärnfunktioner. Tryptofan kan också vara fördelaktigt eftersom det ger de aminosyror som gör serotonin, signalsubstans som ansvarar för humör balans. En 2002 Kungliga Psychiatry studie ledd av Dr Bernard Gesch visade att näring kan ha en betydande positiv effekt på psykisk hälsa inkludera bipolär sjukdom. Tvåhundra patienter som behandlas för depression på en mental vårdcentral fick B6 tillskott. Sextio procent visade rapporterade betydande humör förbättring och 25 procent rapporterade mindre förbättring.

psykoterapi

Psykoterapi kan hjälpa bipolära barn hantera sina symtom. Dessa terapeuter kan använda tekniker för att hjälpa barn att hantera ofta polariserande tankar. Till exempel kan en bipolär barn samtidigt vill skada en annan student för stirrar för länge och vet också att han är verkligen en nyfiken vän. Terapeuter kan be barnet att föreställa sig positiv tanke i ena handen, det negativa i en annan. Han skulle sedan snabbt slå händerna tillsammans, som symboliserar en kombination av de två tankarna för att producera det mest fördelaktiga lösningen.

mediciner

Mental hälsa mediciner, när de administreras och förskrivs på rätt sätt, kan fortfarande användas på bipolära barn. Läkare rekommenderar vanligtvis litium eller valproat (Depakote) som första linjens läkemedel för psykotiska symptom behandling. Karbamazepin (Tegretol) har också visat sig vara en effektiv humörstabiliserande. Antidepressiva medel, dock inte rekommenderas eftersom det finns en betydande ökning av självmordsrisker, särskilt med selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI).

stödgrupper

Stödgrupper är en annan form av hjälp för bipolära barn och deras föräldrar. Stödgrupper för föräldrar med bipolär barn kan underlätta ett utbyte av idéer för symtomhantering. Grupper av bipolära barn kan diskutera sina känslor med varandra, vilket kan hjälpa dem att känna sig mindre ensamma i sitt tillstånd. De kan också ge en säker hamn diskussion, så att föräldrarna fritt ventilera frustrationer och dela berättelser om sina bipolära barn. Vissa grupper underlättas av mental hälsa som kan erbjuda råd om allt från beteendeinterventionstekniker till fördelarna och nackdelarna med vissa receptbelagda läkemedlen.