XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Dubbel Mastektomi Surgery Recovery


Dubbel mastektomi är en större operation göras för att förhindra eller behandla uppkomsten av bröstcancer. Ofta i kombination med bröstrekonstruktion kan återhämtningstiden pågå i flera veckor.

Vad är Double Mastektomi?

Mastektomi är en operation i vilken all vävnad i bröst avlägsnas för att förebygga eller behandla bröstcancer. Dubbel mastektomi är avlägsnande av bröstvävnad i båda brösten.

Återhämtningstid

En mastektomi patient kommer typiskt att lämna sjukhuset efter några dagar. Till följd av detta kommer det att ta flera veckor att återhämta sig helt och för svullnaden att helt försvinna. Sjukgymnastik bör också vara en del av återhämtningen för att återvinna rörelseomfång.

Bröstrekonstruktion

Många patienter som genomgår mastektomi kommer att ha bröstrekonstruktion. Bröstrekonstruktion är ett kirurgiskt ingrepp där ett bröstimplantat, eller en patients naturliga hud, fett och muskler, används för att återskapa en bröstet högen som liknar en naturlig bröst.

Återhämtningstid

Bröstrekonstruktion kan göras samtidigt som mastektomi eller vid ett senare tillfälle. För patienter som genomgår bröstrekonstruktion kan du känner dig trött och öm i en eller två veckor. Det kan ta flera veckor att återhämta sig och patienter bör undvika ansträngande aktiviteter i tre till sex veckor. Men det är en fördröjd rekonstruktion oftast snabbare återhämtning, eftersom mastektomi såret redan har läkt.

överväganden

Medan återhämta sig, är det viktigt att följa en balanserad kost och vila mycket. Rök inte eller dricka alkohol, och börja gå så fort som möjligt för att förhindra blodproppar och minska svullnad.