XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fiskolja levererar en stor mängd av fett omega-3-syror till kroppen. Detta sägs sänka kroppens produktion av triglycerider, vilket kan leda till kranskärlssjukdom och eventuella hjärtinfarkt och stroke. Fiskolja är oftast köpas i kosttillskott delen av din butik och kommer i kapselform. Men det finns en hel del motstridiga råd om hur man lagrar fiskolja efter att den har köpts.

I frysen

En skola av tanke är att fiskoljekapslar eller vätska ska förvaras i frysen. Fiskolja fryser inte, men frysförvaring håller oljan från att härskna och håller solljuset från att läcka de näringsmässiga fördelarna ut ur oljan. Det antas också att de kalla kapslar är lättare att svälja. Detta gör att vissa människor tror att frysa fiskolja är det bästa sättet att lagra produkten.

I kylskåp

Denna andra tankeskola använder samma resonemang för att hålla fiskolja i kylskåpet. Eftersom du öppna och stänga kylskåpet oftare än du gör frysen, är det troligt att du är mindre benägna att glömma att ta fiskolja kapslar dagligen.

På disken

För de flesta människor, lagra fiskolja på disken försäkrar att de inte kommer att glömma. Om du väljer att lagra kapslarna på detta sätt, se till att de är i en sval plats i direkt solljus. Köp bara den mängd kapslar du behöver inte mer än en månad. En bra kompromiss kan vara att placera upp till en veckas av kapslar i en andra flaska och lagra resten av fiskolja i kylen eller frysen tills det behövs.