XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sköldkörteln är en liten körtel som spelar en enorm roll i vår ämnesomsättning. När det inte fungerar, kan vi se konsekvenserna i allt från blodtryck och kolesterolnivåer, sexuell och matsmältning och övergripande energinivåer. Vanliga laboratorietester för att utvärdera sköldkörtelfunktion åtgärd både nivåerna av faktiska sköldkörtelhormon - T3 och T4 - förekommer i blodet, och även graden av TSH, eller sköldkörtel support hormon, som hypofysen utsöndrar när den anser att sköldkörteln inte gör sitt jobb. Dessutom test thyroid blod mäter ibland nivåer av sköldkörtel antikroppar, som kan vara indikatorer på autoimmuna sjukdomar som äventyrar sköldkörtelfunktion.

Instruktioner

Hur man förstå hypertyreoida och Hypothyroid Numbers

1 Kontrollera måttet på TSH hormon på din lab testresultat. Om detta antal är mindre än 0,3, så kan du lider av hypertyreos eller en överaktiv sköldkörtel. Om det är högre än 3,3, så kan du lider av hypotyreos, eller en trög sköldkörtel, även om vissa läkare anser att något lägre än 5,5 för att vara i det normala intervallet. En hög eller låg TSH nummer i sig kan inte vara en avgörande indikator på sköldkörtelproblem eftersom hypofysen utsöndrar detta hormon som svar på sin mätning av sköldkörtelfunktion. Onormala TSH-nivåerna kan erbjuda en ledtråd till din hypofysen hälsa.

2 Kontrollera T4 nivån på din sköldkörtel lab testresultat. Detta nummer speglar mängden tyroxin i blodet, vilket är en kombination av det naturliga hormonet som din sköldkörtel producerar och eventuella syntetiska hormoner som du tar för att komplettera låga naturliga nivåer. Höga nivåer av T4 kan indikera hypertyreos, speciellt i samband med låga TSH, och låga nivåer av T4 kan tyda på hypotyreos, särskilt i kombination med höga TSH.

3 Kontrollera T3 nivån på din sköldkörtel lab testresultat. Detta nummer speglar dina nivåer av en annan sköldkörtelhormon kallas trijodtyronin, som också produceras av sköldkörteln men i betydligt mindre mängder än tyroxin. Höga nivåer av T3 kan indikera hypertyreos, speciellt i samband med låga TSH, och låga nivåer av T3 kan tyda på hypotyreos, särskilt i kombination med höga TSH.

4 Kontrollera nivån på sköldkörteln antikroppar på din sköldkörtel lab testresultat. Höga nivåer tyder på att oavsett thyroidbeskaffenhet du upplever sannolikt kan orsakas av en autoimmun tillstånd.