XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Allergi mot havrekli

Havrekli används ofta i bakverk, bröd och spannmål och har olika hälsofördelar på grund av dess höga fiberinnehåll. Men för vissa människor, äta havrekli kan orsaka milda till allvarliga allergiska reaktioner. Om du tror att du kan vara allergisk mot havrekli, kontakta din läkare för ytterligare utvärdering. Även om det är säkert för mänsklig konsumtion, om du tror att du har en allergi mot havrekli du bör eliminera den ur kosten.

Allergi mot havrekli

Om du är allergisk mot havrekli, är symtomen orsakas av en överreaktion av immunsystemet till proteinerna det innehåller. När du äter det, i stället för ditt immunförsvar tillåter ämnet att brytas ned av kroppen, varnar det cellerna och får dem att producera kemikalier att attackera havrekli proteiner. Denna reaktion orsakar produktionen av histamin, immunglobulin E-antikroppar och andra kemikalier. De flesta av de kemikalier som frigörs är naturligt förekommande i kroppen och hjälper till att skydda mot smittsamma organismer, men under en allergi dessa kemikalier leder till svullnad, irritation och inflammation.

Allergi biverkningar

De biverkningar av en allergi mot havrekli kommer att påverka din hud, ditt andningsorganen och matsmältningssystemet. Strax efter att ha förtärt havrekli, kan huden bli inflammerad, irriterad, röd, svullen och kliande. Du kan utveckla nässelfeber, eksem och andra hudutslag från allergi. Din andningsorganen påverkas av ökade kemiska nivåer, med svullnad i lungorna, halsen och bihålor. Svullnaden orsakar nästäppa, sinus tryck, oförmåga att andas, andfåddhet, väsande andning och hosta. Digestive symtom magont, kramper, kräkningar, diarré och illamående.

allergi Behandling

Mindre allergiska reaktioner mot havrekli kan behandlas med en over-the-counter antihistamin som blockerar mastceller från att skapa histamin. Nästäppa kan behandlas med en avsvällande, som kommer att minska svullnad i näsgångarna. Applicera steroidbaserade krämer, såsom hydrokortison eller kortikosteroider på drabbade områden i huden. Om du utvecklar en allvarlig allergisk reaktion, måste du ringa 9-1-1 så snart som möjligt och få en injektion av adrenalin.

Havrekli Undvikande

University of Maryland Medical Center rekommenderar att den mest effektiva behandlingen för en matallergi är att undvika konsumtion av allergenet. Havrekli är tydligt noterat på ingredienser etiketter. Eftersom det inte anses vara en gemensam födoämnesallergi, har regeringen inte kräva att den lämnas ut på allergivarningar.