XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man byter bromsar på en Trek mountainbike


Trek är en av de mest populära märken av cykel för cross-country ridning och terrängcykling. Trek cyklar tillhandahåller en problemfri kvalitet åktur. Trek tillverkar många olika modeller av cykeln för att passa praktiskt taget alla typer av cykling. Gemensamt med alla cyklar är det faktum att bromsarna-någon gång-kommer att behöva ändras eftersom de slits ut. Ändra bromsbelägg på en Trek cykel är inte olikt ändra kuddar av någon annan cykel. Det kan göras med lätthet följande enkla regler.

Instruktioner

1 Bänd isär bromsoket eller bromsbackens med hjälp av en skruvmejsel. Alla modeller av Trek cyklar är något annorlunda i broms design och många bromsok kan dras isär på sidorna med händerna utan hjälp av verktyg. Placera ett föremål, såsom ett litet block av trä, i-mellan det öppnade bromsbackens så att det förblir öppen. Den U-formad tjocklek är det som håller bromsarna på ramen.

2 Lokalisera bromsbeläggen på insidan av bromsoket. Dessa är de rektangulära gummistycken som vilar på båda sidorna av däcket fälgen. Använd en 5 mm insexnyckel för att ta bort de gamla bromsbeläggen. Sätt insexnyckeln i spåren bakom varje dyna. Vrid den moturs för att ta bort de gamla kuddar.

3 Placera de nya bromsbelägg till sin position på bromsoket. Dra åt nya kuddar ned tätt med insexnyckel.

4 Ta bort block av trä och åter säkra bromsoket. Bromsbeläggen behöver placeras platt mot fälgen av däcket. Dubbel kontroll för att säkerställa att de är i lämpligt läge på vardera sidan av fälgen.