XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Blåsor är en del av vandring. Du kan hantera både smärta och behandling av hudens kondition ganska lätt så att du kan hålla på att flytta ned trail i relativ komfort. Det viktiga att tänka på är att förebygga, men när du har blåsan, måste du känna till rätt behandling.

Instruktioner

1 inte pop. Även om det är frestande att ta bort trycket och lindra fulhet, är blåsan kroppens naturliga reaktion på upprörd hud. Vätskan inuti bulan är helt sanerad, och är i huvudsak skydda den nya, sårbar hud som har bildats under vätskan.

2 Stöd blåsan. Placera gasväv runt och över blåsan, vilket gör en "hus" av slag där knölen kommer att skyddas. Du kan göra samma sak med moleskin med "munk" metod: ta en stor bit av mollskinn och mäta hur bred blåsan är; då, klippa ut att omkrets och stick "munk" runt blåsan.

3 Fäst förbandet. Användning av ett bindemedel (tejp har den starkaste håll), tejp ner bandage. För att korrekt säkra detta använder breda strängar av tejp och linda hela vägen runt foten. Detta gör det möjligt för kroppen att naturligt absorbera vätskan och kommer även att låta dig fortsätta på vandringen.

4 Ändra förbandet varje natt. När sittande eller på lägret, låt det drabbade området få lite luft. Blåsor behöver i allmänhet tid att läka, men ger såret några exponerade syre kommer att påskynda denna process.

5 Fäst orsaken. Blåsor orsakas av friktion. Se till att du har fuktspridande strumpor (vanligtvis en ull eller syntetiska) och skor som passar dina fötter och bryts i.