XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ömma knän från Cykling

Ömma knän från cykling är det vanligaste klagomålet bland cykelentusiaster på grund av den stora mängden kraft placeras på knäet när du trampa. Typiskt är problemet knutet till överanvändning av knäleden och de mjuka vävnaderna inom, men det kan finnas biomekaniska faktorer inblandade som också leda till smärta.

typer

Det finns flera gemensamma villkor som kan orsaka ömma knän från cykling. IT bandet syndrom är ett tillstånd som påverkar iliotibial bandet, senan som löper längs utsidan av benet, och orsakar smärta på utsidan av knäet. Patellofemoral knä smärta leder till symtom som tenderar att utstråla från centrum av knäskålen. Patellatendinit orsakar smärta vid botten av knäskålen i knäskålssenan.

orsaker

IT bandet syndrom orsakas av den repetitiva friktion iliotibial bandet gnidning mot den beniga ytan på utsidan av knäet. Patellofemoral knä smärta orsakas av en maltracking av knäet, som resulterar i undersidan gnidning mot benet under. Patellatendinit är en irritation i knäskålssenan som är orsak med enorma mängder av stress överförs till vävnaden under cykling.

Behandling

Efter en händelse av ömma knän från cykling du bör följa "RICE" protokoll. Vila från all verksamhet som förvärrar skadan, is knäna för de första 48 timmarna av obehag med hjälp av ett schema på 20 minuter med is på skadan och 20 minuter utan att använda ett kompressionsbandage för att bekämpa svullnad och lyfta benen ovanför hjärtat nivå när vilar. Du kan också upptäcka att en icke-steroida antiinflammatoriska såsom ibuprofen hjälper.

Förebyggande

Det finns några sätt du kan undvika om inte lindra smärta i samband med cykling. Överväga att få en professionell cykel montering om du är en ivrig cyklist. Justeringar av ditt vev längd, sitthöjd och sadelpositionering kan också lösa problemet. Välj redskap som tillåter en kadens av åtminstone 75 till 80 varv per minut. Inte ökar avståndet du cyklar med mer än 10 procent per vecka.