XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

PowerBait är en stöttepelare för fiskare som vill fånga öring. Den levereras i små burkar, pre-formad som fiskrom, eller som en formbar kitt. Det är doftande att efterlikna både naturliga bytesdjur, och pelleten mat som matas till kläckeri-upp fisk. Ofta bara släppt odlad fisk utan vilda erfarenhet kommer att bita på lite annat.

En produkt från Berkley fiske distributionsföretag, kommer PowerBait nu i otaliga former och storlekar. De flesta fiskare, när man refererar till PowerBait, talar om färgstarka kitt och ägg som ursprungligen marknadsförs under namnet PowerBait.

Instruktioner

Rigg Med PowerBait

1 Innan du börjar, ta reda på storleken på den fisk som du sannolikt kommer att fånga, välj sedan krok och lina därefter. Öring är känsliga och skygg, så försök att använda den lättaste möjliga växel. För den typiska ett pund odlad fisk, behöver du bara en storlek 12 krok, två-pound ledare och fyra-pound linje.

2 Om du inte redan har konfigurerat ditt spö och rulle, kör linje från din rulle och igenom guiderna på ditt spö.

3 Trä linje genom hålet i ägget vikt. Ägget vikt ger dig gjutning avstånd, så välj en tyngre om du vill kasta ytterligare, eller en ljusare om du vill ha mer känslighet. Det ska glida fritt på din linje.

4 Knyt i slutet av din linje till en ring på din kättingslänk. Den förbättrade blodknut eller Palomar knut är bra för detta (se resurs avsnittet nedan för hur man knyter dessa knutar). Använd en vridbar tillräckligt stor att det kommer att rotera fritt när den glidande äggens vikt vilar mot det.

5 Skär en en- till fyra fots längd av ledare. PowerBait flottar, så tänk på hur högt från botten du vill att din bete flyta. Om botten är täckt av tre fötter ogräs, kommer du vill ha en fyra-fot ledare mellan din vikt och din krok. Om fisken kramas en kal lera botten, kommer du vill bara en fot.

Bind ena änden av ledaren till den oanvända slinga på vrid, med hjälp av en blodknut eller en kirurg slinga

6 Bind din krok till slutet av din ledare, med hjälp av din favorit knut. Palomar knop är lättast att binda, men Snell knop är mer tillförlitliga.

7 Mögel tillräckligt PowerBait (ägg eller kitt) på kroken för att täcka det. Se till den punkt är nästan helt täckt så att det inte kommer att fastna, men med en liten mängd exponerad så att den kommer att fånga i fiskens mun.

8 Kasta din linje i din favorit fiske hål, rulle i något slack i raden, prop ditt spö på något fast och vänta.

9 När du ser en ryckning i slutet av din pol, plocka upp försiktigt men snabbt, rullen i någon slack och ge en bra ryck för att ställa in kroken. Reel i din fisk!

Tips

  • Medan du väntar på en bit, kan du förbereda fler ledare med krokar. Lagra dem genom att buffra dem runt små bitar av kartong eller en färdigköpta ledare keeper.
  • Om du inte fånga fisk, prova att ändra längden på din ledare, eller nedskärningar din presentation med en mindre krok och lina.
  • Se till att dra på rulle är inte satt för hårt, eller fisken kan bryta din linje. Ställ in den så att en stark fisk kan köra din linje ut lite.