XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vård för varje etapp av Alzheimers


Observerades av Alois Alzheimers 1906, Alzheimer & # 039; s är en kronisk degeneration av hjärnan som förstör en individ & # 039; s förmåga att leva ett normalt liv. Beskrivs som "långa farväl" Alzheimer & # 039; s-sjukdom i slutändan kräver långtidsvård, i ett vårdhem eller genom att ta hand familjemedlemmar och stödgrupper.

Historia

Alzheimer & # 039; s, en form av demens, framgår av onormal aktivitet mellan och inom nervceller. Dessa avvikelser orsakar igenkännbara proteinavlagringar beskrivs som plack eller trassel. Enligt Alzheimers & # 039; s Association, ungefär "5,3 miljoner amerikaner," lider av denna sjukdom.

stadier

Alzheimer & # 039; s har tre faser: mild, måttlig och svår. Enligt Mayo Clinic, i det milda steg ett visar tydliga tecken på kognitiv dysfunktion. I måttlig och svår stadier, är minnet frånvarande i kombination med "fördjupa förvirring" och fysisk försämring resulterar i behovet av stöd vård. Patienter i något skede kan vara till hjälp för att engagera sig i ord pussel, stickning eller läsa acitivities kända stimiluate hjärnaktivitet.

Behandling

Två läkemedel används för att behandla Alzheimers sjukdom & # 039; s. Individer i stegen ett och två kan dra nytta av kolinesterashämmare som förbättrar vissa kemikalier i hjärnan i samband med minnesfunktion. Namenda, föreskrivs för den tredje etappen, reglerar "aktiviteten av glutamat," en hjärnans kemiska nödvändig för normal kognitiv funktion. Enligt National Institute on Aging, "När produceras i stora mängder, glutamat kan leda till hjärnan celldöd." Institutet tillägger att Namenda "blockerar toxiska effekter i samband med överskott glutamat och reglerar glutamat aktivering." Även om en obotlig sjukdom, kan läkemedlet öka längden oberoende Alzheimer & # 039; s patienter har en fördel för både patienten och vårdgivaren.