XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Frekvent alkohol kan ha en skadlig effekt på hälsan hos någon som lider av bipolär sjukdom för ett antal skäl. Personer som har fått diagnosen bipolär sjukdom bör allvarligt begränsa deras alkoholintag för att förhindra allvarliga komplikationer. En drink varje nu och då vanligtvis inte orsaka några allvarliga problem, men det är för patienten att diskutera med sin läkare.

Effekt på Moods

Enligt Dr Stephen Strakowski, professor i psykologi och medicinsk teknik vid University of Cincinnati Academic Health Center, kan alkohol ha en skadlig effekt på de stämningar av människor med bipolär sjukdom. Alkoholbruk kan fördjupa depression och även utlösa mani. En normal person upplever kemiska förändringar i hjärnan när han dricker, men när den används med måtta, inte orsakar några allvarliga skador. Eftersom hjärnan hos en person med bipolär sjukdom är olika, är hans svar på alkohol mer intensiv.

försämrat omdöme

Personer med bipolär sjukdom redan lider av impulsivt beteende som ett resultat av mani. När alkohol tillsätts, kan en kombination av försämrat omdöme och impulsivt beteende leda personen att göra saker som hon normalt aldrig göra. Även om alla människor kan göra dåliga beslut när under påverkan av alkohol, de med bipolär sjukdom tenderar att inte bara vara mer benägna att göra dåliga beslut, men deras handlingar tenderar att vara värre.

Alkohol och mediciner

Alkoholbruk kan göra patienter har glömt att ta sin medicin. Dessutom påverkar alkohol med effektiviteten i de flesta psykiatriska droger. Till exempel, kan alkoholen späda styrkan av medicineringen. Andra läkemedel reagerar på alkohol genom att bli mer potenta och potentiellt når toxiska nivåer. Vissa antidepressiva och stämningsstabiliserande kan orsaka mani och även psykos när de blandas med alkohol. Det är viktigt för dem med bipolär sjukdom veta vad komplikationer kan uppstå vid blandning alkohol med sina vanliga mediciner.

Missbruk

Bipolär sjukdom är starkt knuten till missbruk, eftersom de med denna sjukdom är mer benägna att bli beroende av alkohol eller andra droger. Innan behandlingen har påbörjats, personer med bipolär sjukdom kan självmedicinera med alkohol i den felaktiga tron ​​att det kan bidra till att minska symtomen. Anledningen till de med bipolär sjukdom är mer benägna att drabbas av missbruk är okänd, men det finns ett starkt samband mellan bipolär sjukdom och missbruk av alkohol och andra droger.

Självmord

Att dricka alkohol sätter en person med bipolär sjukdom löper större risk för att begå självmord. Alkohol orsakar humörsvängningar att förvärras, försämrat omdöme och kan ändra effektiviteten av läkemedel. Denna kombination sätter patienten löper större risk för självmord. Självmordstankar är vanliga hos personer med bipolär sjukdom; Därför, om alkohol orsakar depression att fördjupa tillräckligt medan personen är under påverkan av alkohol, kan hon impulsivt beteende och försämrat omdöme leda henne att agera på dessa tankar.