XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför är Beets bra för dig?

Även känd som blod rovor, trädgårds rödbetor eller rödbetor, rödbetor är låg natrium och fett och erbjuder 37 kalorier per halv kopp. Dessutom rödbetor innehåller näringsämnen som främjar god hälsa. Att njuta av dessa färgglada grönsaker, införliva dem i sallader och soppor eller använda dem på smörgåsar. Du kan också lägga till betor till dina favoriträtter för att göra dem mer näringsrik och roligt.

Uppmuntra god känslomässig och mental hälsa

Rödbetor är en bra källa till folat, som erbjuder 68 mikrogram för en halv-cup servering av den kokta grönsaker. Detta belopp motsvarar 17 procent av ditt dagliga rekommenderade värdet av 400 mikrogram per dag. Även kallad vitamin B-9, folat är viktigt för optimal hjärnans hälsa. Du behöver folat för god emotionella och psykiska hälsa. Vitamin hjälper också kroppen producerar DNA och RNA, det genetiska materialet. Det fungerar hand i hand med vitamin B-12 för att hjälpa järn fungera korrekt i kroppen och bidra till att skapa röda blodkroppar.

Bidra till friska hjärnan och nervfunktion

En halv kopp servering av kokta rödbetor ger dig 0,28 milligram mangan, möte 12 procent till 16 procent av ditt dagliga behov av mineralet. Din kropp behöver mangan för att göra blod-koaguleringsfaktorer, könshormoner, ben och bindväv. Dessutom spelar mineralet en central roll i kalciumabsorptionen, kolhydrater och fett ämnesomsättningen och blodsockerreglering. Äta manganrika livsmedel såsom rödbetor garanterar din hjärna och nerver funktion på en optimal nivå. Mangan är en integrerad del av antioxidanten enzymet superoxiddismutas, som hjälper till att bekämpa fria radikaler. Fria radikaler är föreningar som kan förstöra ditt DNA och cellmembran. De kan spela en roll i åldrande och utveckling av cancer och hjärtsjukdomar.

Kan förebygga kroniska sjukdomar

Betor är en rik källa av den kemiska betain. Även kallad trimetylglycin eller betain vattenfritt, betain spelar en viktig roll i cellulär reproduktion och leverfunktion och hjälper kroppen metabolisera homocystein, en aminosyra. Förhöjda homocystein har kopplats till ökad risk för stroke och hjärtsjukdomar, rapporterar University of Maryland Medical Center. Enligt en studie publicerad i "American Journal of Clinical Nutrition" i september 2004, har betain visat att förbättra prestanda, förbättra vaskulära riskfaktorer och skydda inre organ. Visar också att näringsämnen kan hjälpa avvärja många kroniska sjukdomar.

Hjälpa till att bekämpa åldersrelaterade sjukdomar

Rödbetor innehåller höga koncentrationer av vattenlösliga kväveinnehållande pigment kallas betalains. Dessa pigment uppvisar antivirala och antimikrobiella effekter och kan minska tumörcelltillväxt, enligt en artikel publicerad i tidskriften "Food Research International" i juli 2011. Tidskrävande rödbetor hjälper till att skydda mot åldersrelaterade sjukdomar. Betalains och andra fenolföreningar som finns i dessa grönsaker skyddar lipider mot oxidativ skada och förbättra din antioxidant status. Dessutom betalains har antioxidant och anti-inflammatoriska egenskaper.