XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hjul är en viktig del av en cykel. En skadad eller missbildade hjul kan göra en annars frisk cykel värdelös. Med hjul fasta professionellt kan vara kostsamt, och väntetiden för en reparation kan inte vara bekvämt. Reparera hjul och återställa sin form och styrka kan ta lite övning, men med kunskap är ovärderlig för alla hem cykel mekaniker eller någon som värderar sin cykel. Här är två vanliga former av hjulskadan och hur man rättar till dem:

Instruktioner

skev hjulet

1 Stå över hjulet och höja den från marken. Snurra hjulet. Är det köra jämnt förbi bromsbelägg? Ett hjul som är perfekt trued kommer att göra just detta. Ett hjul som är skev vickar, möjligen gnida mot bromsklossen.

2 Identitet placeringen av varp och plocka ekrarna runt detta område med ett finger. En varp vanligen bildas när en eller flera ekrar blir alltför löst, vilket ofta händer efter en cykel olycka. När plocka ekrarna, lyssna efter en tråkig "plunk." En lös eker kommer att producera en mycket mattare ton än de omkring den.

3 Dra åt lösa talade med Ekernyckel, vrida medurs. Den Ekernyckel passar runt basen av ekern när den kommer in fälgen. Denna "bas" är känd som ekern nippeln. Arbete i kvartalet vänder tills varpen dras in mot resten av hjulet.

bucklig hjulet

4 Ta bort hela hjulet från cykeln med en skiftnyckel, om du inte redan har gjort. Avlägsna däcket från fälgen.

5 Lossa några ekrar i området av hjulet påverkas av buckla, med hjälp av din Ekernyckel att vrida eker nipplar moturs. Placera hjulet vertikalt mellan benen med buckla i botten.

6 Placera ett virkesstycke inuti fälgen mellan ekrarna och över buckla, sedan lägga en fot på vardera änden av virke. Denna metod för buckla avlägsnande är rekommendera av Todd Downs, från hans bok "Bicycle underhåll och reparation för väg och mountainbikes." Med båda händerna håller i toppen av kanten, dra uppåt tills buckla är utdragen.

7 Placera hjulet tillbaka på cykeln och dra åt lossnade ekrar. Du kommer inte ha lagt däcket tillbaka på ännu, om ytterligare justering behövs. Kontrollera att hjulet är jämn. Om så är fallet, ta bort hjulet och sätta däcket igen. Lägg sedan hela hjulet igen.