XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Högt kolesterol & amp; Bröstsmärtor

Bröstsmärta kan representera ett tillstånd som godartad som fångade gas eller så allvarligt som en hotande hjärtinfarkt. Övergående obehag i bröstet, som kallas angina, kan skrämma dig när det först inträffar. Smärtan varnar dig till ett problem. Det bogserbåtar på dig tills du betala uppmärksamhet. Bröstsmärta kan rädda ditt liv. Vid den tidpunkt då smärtan börjar, har din kolesterolnivå redan skapat artär blockeringar. Se din läkare om du upplever någon bröstsmärtor.

Kolesterol

Kolesterol har en vaxartad, fettliknande konsistens. Den färdas i blodet i fettbärande lipoproteiner. Din kropp behöver kolesterol för att göra hormoner, vitamin D och matsmältnings ämnen. Det gör ett bra jobb med detta med hjälp av sin egen källa av kolesterol. Kolesterol har en ändamål. Problemet kommer i när du tar in mer än din kropp behöver från externa källor. Många av de livsmedel du äter innehåller kolesterol, vissa mer än andra.

kolesterol Typer

Kolesterol finns i tre typer. HDL, hög densitet lipider kolesterol, är det goda kolesterolet. Det hjälper till att hålla de nivåer för de andra i schack. Du vill ha mer av detta i din kropp, över 60 mg / dL. LDL, låg täthet lipid kolesterol, utgör ett problem i kroppen. Deras antal bör stanna under 100 mg / dL eller under 70 mg / dL för rökare eller personer med okontrollerad blodtryck, metabolt syndrom eller hjärtsjukdom historia. Triglycerider är skurkarna också. De ökar på kort sikt bygger på vad du äter. Människor som överskrider den normala nivån på 150 mg / dL har en ökad risk för hjärtsjukdomar och stroke, enligt University of Maryland Medical Center.

Bröstsmärtor

Eftersom du inte kan bryta ned och eliminera oanvända kolesterol från kroppen, tar upp bosättning i dina artärer. Det vilar på väggarna och fortsätter att lägga till sig själv som en snöboll som rullar nedför. Småningom klumpen av kolesterol hårdnar och blockerar artären, vilket hämmar blod från att strömma. Detta fenomen utgör ett allvarligt problem när det förekommer i artärerna som förser hjärtat med sin näring. När blodet försöker tvinga sig genom blockeringen, skapar det en smärta i bröstet kallad angina. Angina försvinner av sig själv, som blodet gör så småningom genom artären. Bröstsmärta som inte upphör på egen hand indikerar förmodligen en hjärtattack. Blodet blir helt avstängd och orsakar en brist på syre och hjärtvävnad död.

rekommendationer

Högt kolesterol i sig inte har symptom. Eftersom du kan bara upptäcka det när dina artärer blockeras med åderförkalkning och orsaka bröstsmärta, måste du övervaka det hela ditt liv. Personer över 20 år borde ha det kontrolleras av en läkare. Du bör ha testerna ofta när du flyttar in i medelåldern. Hjärtsjukdomar som orsakas av högt kolesterol kan förhindras genom regelbunden övervakning och kost justering. Näringslära spelar en stor roll i att sänka och bibehålla kolesterolnivåer. Om kost skulle misslyckas eller om du har en genetisk disposition för högt kolesterol, kan lipidsänkande mediciner hjälper. Läs om deras biverkningar innan du tar dem.