XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En termistor är en speciell typ av fast temperatursensor. Denna sensor inte agera som en termometer; i stället, det fungerar mer som elektriska motstånd som är känsliga för temperatur.

Fungera

Den primära funktionen av en termistor är att detektera förändringar i temperatur. Emellertid, till skillnad från en termometer, svarar en termistor för temperaturförändringar genom att visa förändringar i elektriskt motstånd. Motståndet mäts genom att kanalisera en liten, uppmätt mängd av elektrisk ström genom termistorn och mäta minskningen i elektrisk spänning.

typer

Det finns två typer av termistor temperatursensorer: den negativa temperaturkoefficienten termistor och den positiva temperaturkoefficient termistor. Varje mäter temperaturen på ett annat sätt. I NTC termistorer minskar motståndet när temperaturen stiger, medan i termistor, motstånds ökar när temperaturen stiger.

användningar

Eftersom de är relativt små jämfört med termometrar, är termistorn temperatursensorer används ofta inuti andra temperaturavkännande anordningar. Digitala medicinska termometrar arbetar oftast med hjälp av termistorsensorer temperaturgivare, som gör vissa komponenter i mobiltelefoner, transportfordon och medieenheter. Detta beror på att termistorer fungera bättre i samband med elektricitet än standard termometrar, som kan vara farligt på grund av deras glas och kvicksilverkompositionen.