XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kommer äta små måltider öka ämnesomsättningen?

Metabolism hänvisar till de processer som används för att fördela näringsämnen i hela kroppen under matsmältningen. Din ämnesomsättning kommer att bestämma mängden kalorier som du bränner på en daglig basis. Helst kan en snabbare ämnesomsättning gör att du kan bränna mer kalorier och eventuellt gå ner i vikt. En metod som används för att påskynda metabolismen är att äta små och täta måltider.

Steg 1

Ät fem till sex små måltider under dagen. Även om det låter kontraproduktivt, äter ofta kan faktiskt rev upp ämnesomsättningen. Varje måltid bör vara ungefär tre timmars mellanrum.

Steg 2

Konsumera frukost som en av dina små måltider. Ge din ämnesomsättning en flygande start med att äta frukost, även om du bara har en yoghurt eller en bit frukt.

steg 3

Lita på livsmedel som kommer att fylla dig och som är låg i kalorier. Dina små måltider bör bestå av magert protein, frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Några bra livsmedel att använda för att öka din ämnesomsättning är lax, tonfisk, flundra, blåbär, jordgubbar, broccoli, grönkål, sparris, tomater och fullkornsbröd.

steg 4

Mät dina portioner. Praxis del kontroll för att hålla dina måltider små. Ett tips som du kan prova är att använda en sallad plattan för måltider i stället för en tallrik.

steg 5

Aldrig hoppa över en måltid. Om du vill att små måltider för att stödja dig samt öka din ämnesomsättning, inte göra en vana att hoppa över måltider. Du kan sluta binging nästa gång du äter om du hoppar över en måltid.

steg 6

Drick mycket vatten under hela dagen. Drick ett glas vatten med varje liten måltid för att hålla kroppen mätt och inte äta för mycket.

varningar

  • Undvika att äta sent på natten, även om det är en liten måltid. Din ämnesomsättning saktar naturligt ner på kvällen.