XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Sjukdomar med nattliga svettningar

Nattliga svettningar är ett symptom på många sjukdomar, vissa ganska allvarliga. En omfattande sjukdomshistoria och fysisk undersökning av en läkare är nödvändig för att få en korrekt diagnos. Nattliga svettningar kan tyda på dolda infektion i kroppen, en autoimmun sjukdom matsmältnings såsom Chrons, eller förekomsten av maligna tumörer eller leukemi. Mer vanligt, nattliga svettningar är ett resultat av hormonell obalans eller biverkningar av läkemedel.

infektioner

Nattliga svettningar är ett klassiskt symptom på aktiv tuberkulos. En latent TB-infektion kan inte ha symptom för år, följt av kronisk lunginflammation, hosta, feber, viktminskning och nattliga svettningar. Men gör det mindre troligt att detta symptom är resultatet av tuberkulosinfektion förekomsten av nattliga svettningar med några andra symtom för sex till åtta veckor.

Initial HIV-infektion kan orsaka influensaliknande symtom som feber, frossa, nattliga svettningar och utslag. Efter fem till sju år, kan tidig till medel steget HIV-infektion kännetecknas av trötthet, nattliga svettningar, viktminskning och munsår. Tidig upptäckt och behandling kan bromsa utvecklingen av HIV-infektion.

Endokardit är ett tillstånd som kännetecknas av inflammation i det inre skiktet av hjärtat, inklusive hjärtklaffar. Riskfaktorer inkluderar medfödda hjärtfel, historia hjärtkirurgi, hög ålder, intravenös droganvändning, kolorektal cancer, eller en historia av reumatisk feber. Symptomen kan omfatta en spiking feber och en ny eller förvärrad blåsljud. Blodprov och ekokardiografi är diagnostiska för endokardit.

endokrina störningar

Det endokrina systemet innefattar hormonutsöndrande körtlar. Om du är kvinna, mellan 35 och 50, som har oregelbunden menstruation cykler och dagtid värmevallningar, är den mest sannolika orsaken till nattliga svettningar inte en sjukdom utan klimakteriet, eller en brist av hormonet östrogen.

Hypoglykemi, eller lågt blodsocker, är mest sannolikt att uppstå under natten när levern släpper mindre glukos eftersom kroppen har minimalt behov av energi. Bukspottkörteln svarar normalt genom att minska utsöndringen av hormonet insulin. Kraftig svettning som mättar lakan, tillsammans med huvudvärk och störda drömmar, kan inträffa när blodsockret sjunker. Diabetes är en allvarlig sjukdom som kräver noggrann övervakning och medicinsk behandling. Små, täta, hög protein snacks och undvika skräpmat kan avhjälpa mild hypoglykemi.

Hypertyreos är en förutsättning för överskott sköldkörtelhormon, som kännetecknas av nattliga svettningar, viktminskning, sömnlöshet, ökad hjärtfrekvens, ångest och torra ögon. Behandlingsalternativen inkluderar läkemedel, strålning eller kirurgi, beroende på sjukdomens svårighetsgrad och individuella behandlingssvaret.

narkotikaberoende

Abrupt utsättning av alkohol eller opioidläkemedel producerar nattliga svettningar som ett tidigt symptom på avgiftning. Skakningar, buksmärtor, illamående, sug och värk i kroppen följer. Alkoholabstinens kan vara allvarliga och kan kräva sjukhusvård för att förhindra anfall.

Receptbelagda mediciner kan också orsaka nattliga svettningar som en bieffekt. De återfinns några blodtryck, anti-depressiva, muskelavslappnande och kolinerga (används för att behandla glaukom) läkemedel såsom propranolol (Inderal), pilokarpin (Salagen), amitriptylin (Elavil), fluoxetin (Prozac), venlafaxin (Efexor) och cyklobensaprin ( Flexeril). Avbryt inte mediciner utan att diskutera oro biverkningar med en läkare eller farmaceut.