XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Elliptiska maskiner och öm lår


Den elliptisk maskin är ett joint-vänlig, lätt att använda alternativ till löpbandet. Inte bara placera mindre påverkan på anklarna, knän och höfter, utbildning på den elliptiska kan också bränna cirka 600 kalorier per timme, beroende på vilken typ du använder, enligt personlig tränare Ben Greenfield. Bara för att det är en skonsamma övning, dock inte betyder att du inte kommer att få ont.

Oroa inte Över DOMS

DOMS, eller träningsvärk, hänvisar till den smärta du känner i 24 till 72 timmar efter träning. Du bör inte gräma över DOMS, eftersom det är en naturlig process, enligt den amerikanska rådet om Motion. Under utbildningen skapar du microtears i musklerna, som orsakar ömhet. Detta gäller särskilt om du börjar övning för första gången återvänder efter en lång avskeda eller öka din träningsintensitet och frekvens. Även om du har nyligen slutat använda en annan maskin och bytte till den elliptiska eller lägger den i din rutin för första gången, är mycket sannolikt att DOMS någon låret ömhet.

ökad aktivering

Även om du kanske i första hand med hjälp av elliptisk maskin för att bränna kalorier och få kondition fördelar, slår den elliptiska kommer också att arbeta dina muskler. Elliptiska maskiner aktivera glutes och quadriceps mer än promenader gör, konstaterar Greenfield. När du ställer in maskinen på en högre motstånd, måste du generera mer kraft från dina lårmuskler, vilket sannolikt kommer att skapa mer muskelnedbrytning och ömhet.

Dålig hållning att skylla

Om din ömhet kvarstå eller förvärras, även om du inte öka din intensitetsnivåer eller öka frekvensen eller varaktigheten av din träning, kan det vara så att du inte använder den elliptiska helt rätt. Dålig teknik kan förvärra ömhet och göra övningen potentiellt smärtsam. American College of Sports Medicine säger att du ska kunna röra sig bekvämt och smidigt utan begränsning och utan knäna slår maskinens konsol. Anta god hållning och undvika hunching framåt eller dra i handtagen överdrivet.

Fortfarande ont?

Om du fortfarande har ont i låren, även efter en vecka eller två att anpassa sig till din elliptisk regim, kan det finnas andra problem att skylla. Tight quadriceps, hamstrings, glutes eller kalvar kan orsaka en muskel obalans. Det är också möjligt att du har ansträngt en av musklerna i låret. De tecken och symptom inkluderar ett knäppande eller knäppa känsla, ömhet vid beröring och eventuellt blåmärken. Kontakta läkare omedelbart om du tror att du har ansträngt en muskel.