XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur fixar Bonded Wire Hållare


I tandvård, bundna tråd hållare har två funktioner: att stödja och bibehålla positionen för tänderna. I ortodonti - förflyttning av tänderna med hängslen - vissa patienter väljer estetiska, permanenta hållare i stället för konventionella löstagbara hållare. I parodontologi - vård av tandköttet och stödjande ben - bunden tråd hållare dubbel som spjälor, säkra tänder lossnade av tandköttsproblem eller skada medan behandling för att öka benstöd är klar. Hållarna, tillverkade av tandtråden, passar bakom och obligation direkt till tänderna med komposithartsfyllningsmaterial. Endast tandläkare, orthodontists eller periodontists är kvalificerade att placera, underhålla eller reparera en bunden tråd hållare.

Instruktioner

1 Gör en avtalad tid med din behandlande ortodontist eller periodontist. En allmän praxis tandläkare är också kapabel att reparera en hållare, men det är bäst att återvända till expert som placerade den ursprungligen.

2 Sätt bundna tråd hållaren i ett mynt kuvert eller en återförslutningsbar påse att ta med dig till tandläkartid.

3 Delta i tandläkartid gjorts för att reparera den bundna tråden hållaren. Den professionella kommer att avgöra om hållaren kan återanvändas bundna eller behöver bytas ut helt och hållet. Oftast kan återbundna.

4 Låt professionella åter obligationen hållaren. Detta förfarande kräver inte användning av bedövningsmedel men kräver en hög hastighet dental borr för att ta bort den gamla bindningsmaterialet från baksidan av tänderna. När bindematerialet har avlägsnats, kommer ryggen på tänderna känns grov till tungan. Oroa dig inte om detta. Efter återbindning, kommer det återigen känna slät.

5 Låt tandläkaren fortsätta med nästa steg av reparation - syraetsning av tänderna som skall bindas. Syraetsning öppnar porerna i emaljen på ryggen av tänderna, förbereda dem för att ta emot den bindningen. Det är absolut nödvändigt att saliv inte förorena Etch före applicering av bindemedlet. Den professionella kommer att isolera tänderna med bomull.

6 Låt professionella och assistenten att skölja de etsade områdena efter lämplig tid har passerat. Försök inte att spotta eller vidröra tänderna med tungan eftersom det förorenar Etch. Låt assistenten veta om du behöver ytterligare sug. Etch är sura och kan tendera att smaka bitter.

7 Blunda medan tråden är bunden till tänderna. Tandläkaren kommer först applicera ett skikt av bindningslösning med en borste. Bindemedel botemedel (härdar) med en ultraviolett ljuskälla som kan skada ögonen om man ser på direkt. Komposithartset appliceras sedan på varje tand med en sammansatt pistol. Kompositen är en kittliknande material som förblir böjligt tills härdas med ultraviolett ljus. Den professionella kommer att placera kabeln längs ryggen på tänderna och använder mer sammansatt om det behövs. Han eller hon kommer då att härda komposit med den ultravioletta ljuskällan.

8 Låt professionella för att slutföra proceduren genom utjämning och polering av kompositbindning och kontrollera bett att se till att hållaren inte stör bita eller tugga. Han eller hon kommer att kontrollera detta med artikulera (kol) papper, justera de områden som är mörkare blå än andra.

9 Använd kopp vatten och spottkopp som erbjuds av tandsköterska att skölja munnen av alla rester från tandmaterial som används i förfarandet.