XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

I vår nuvarande medicinsk miljö, är det inte ovanligt att en individ att få se två eller fler läkare samtidigt, och att ta mediciner som ordinerats av varje. Faktum är att även om ser bara en läkare, mediciner som inte bör tas i samband med varandra kan förskrivas. Patienter måste informeras konsumenterna om läkemedel som har negativa interaktioner. Lyrica (pregabalin) och Vistaril (hydroxizin) är två sådana läkemedel.

lyrica

Lyrica (pregabalin) har funnits på den amerikanska marknaden sedan 2004 när FDA godkänt det som en sekundärdrog för krampförhållanden, som en behandling för diabetesneuropati och som ett smärtstillande medel för bältros (herpes zoster) drabbade. Under 2007 Lyrica var det första läkemedlet som godkänts för behandling av fibromyalgi --- generaliserad, ospecifik muskelvärk. Enligt Mayo Clinic, 4 procent av den amerikanska befolkningen lider av fibromyalgi, så det är självklart att Lyrica blev snart en allmänt förskrivna läkemedel.

Vistaril

Vistaril (hydroxizin) infördes 1956, och kort därefter fick FDA-godkännande. Vistaril, eller dess ekvivalent, Atarax, är en allmänt förskrivna läkemedlet används som ett antihistamin, som ett lugnande medel, eller för behandling av ångest, sömnproblem och illamående. En majoritet av människor granska Vistaril på webben MD webbplatsen rapport med den för ångest.

Varför inte tillsammans?

Både Lyrica och Vistaril påverkar det centrala nervsystemet (CNS) och kan orsaka liknande symtom som sömnighet och yrsel. Båda läkemedlen varnar för att de inte ska tas med andra läkemedel som har liknande symptom eller med alkohol eller narkotika, i synnerhet så kallade "Downers", eftersom alla dessa ämnen pressa CNS. Depression i CNS kan orsaka försämrad rörlighet, försämrat omdöme och resonemang, och i allvarliga fall, till och med medvetslöshet och död.

pågående forskning

Det centrala nervsystemet är ett extremt komplext nätverk, med olika områden i hjärnan och ryggmärgen styrning av olika funktioner. Medan många läkemedel är kända för att påverka CNS, är ofta oklart om den exakta mekanismen av effekten. Fortsatt forskning om de farmakologiska detaljer kommer förhoppningsvis förbättra vår allmänna förståelse för läkemedelsinteraktioner och kommer att förbättra säkerheten för receptbelagda läkemedel.

Tackling med hockeyklubba

Många läkare och apotek håller nu datoriserade register över varje patients läkemedelshistorik, vilket gör det mindre troligt att interaktionsproblem uppstår. Patienten är dock säkrast genom att ta på sig / själv att dubbelkolla för eventuella komplikationer, särskilt när nya läkemedel förskrivs.