XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kiropraktik övningar för ischias smärtlindring

Ischias orsakas av tryck som placeras på din ischiasnerven som löper från ryggraden ner benet. Detta tryck kan orsaka svår smärta som ofta strålar ner benet. Denna smärta kan resultera i en förlust av styrka och rörlighet, vilket gör att du inte kan utföra dina dagliga uppgifter. Din läkare, terapeut eller kiropraktor är sannolikt att förskriva stretching övningar för att underlätta en del av trycket på ischiasnerven. Var noga med att kontrollera med din läkare eller kiropraktor för att avgöra om dessa övningar är rätt för dina speciella förutsättningar.

Nedre delen av ryggen Extension

Ligg ner på magen med fötterna om axelbrett och händerna under axlarna med handflatorna på golvet. Tryck med händerna för att räta ut armarna och dra överkroppen från golvet samtidigt som höfterna i kontakt med golvet. Försök att medvetet slappna av nedre delen av ryggen och skinkorna under denna sträcka. Håll stretch för ett par sekunder och sedan slappna av. Upprepa 10 gånger.

Omväxlande Arm / benlyft

Ligga ner på golvet på magen med fötterna förlängas bakom kroppen och armarna utsträckta över axeln. Lyft din vänstra arm och höger ben samtidigt och samtidigt hålla dina axlar och höfter på golvet. Försök att hålla knäet och armbågen rakt under denna rörelse. Fortsätt att lyfta tills armen och benet är ungefär fyra till fem inches från golvet. Håll denna position i cirka fem sekunder och slappna av. Försök att utföra 10 repetitioner på varje sida.

bäcken Tilt

Ligg ner på rygg med böjda knän och fotsulorna platt på golvet. Håll armarna utsträckta genom sidorna med handflatorna på golvet. Spänn magmusklerna att trycka nedre delen av ryggen i golvet. Denna rörelse kommer att rotera höfterna något framåt, att lätta på trycket på ischiasnerven. Håll denna sträcka i ca 10 sekunder och slappna av. Upprepa 10 gånger.

Spinal Twist

Ligg ner på rygg med båda knäna böjda och fotsulorna på golvet. Förläng armarna vid ungefär axelhöjd och placera båda handflatorna på golvet. Håll dina knän vidrör och sänka båda knäna mot höger sida. Vara säker på att du håller dina axlar platt på golvet. Håll denna position i ca 10 sekunder och sedan använda en långsam och kontrollerad rörelse för att återgå till utgångsläget. Upprepa på vänster sida. Försök att utföra 10 repetitioner på varje sida.