XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol?

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol?

Du har säkert sett det: den som, efter att ha druckit en eller två alkoholhaltiga drycker, plötsligt blir röd. Först ser det ut som en enkel rodna, men eftersom personen fortsätter att dricka, börjar rodna långsamt för att täcka hela ansiktet och ofta även sprider sig till halsen och bröstet områden. I detta tillstånd som kallas spola reaktion kan ytterligare symptom även illamående, dåsighet eller huvudvärk. Även om alkohol spola reaktion oftast drabbar människor av asiatisk härkomst, kan människor av alla bakgrunder uppleva tillstånd. Så vad som orsakar det? Och varför vissa människor upplever det varje gång de dricker, medan andra kan konsekvent dricka utan att det påverkar dem? Enkelt uttryckt, är alkohol spola reaktion orsakad av kroppens oförmåga att bryta ned alkohol.

Vad orsakar Alkohol Flush reaktion?

Vanligtvis när en person dricker alkohol, producerar hennes kropp alkoholdehydrogenas enzymet. Syftet med detta enzym är att omvandla etanol (den viktigaste ingrediensen i alkohol) till acetaldehyd - giftiga kemiska ansvarig för de obehagliga baksmälla symtom - liksom en ofarlig ättiksyra. Även om denna process orsakar oftast inga synliga biverkningar för vissa människor, en mutation i alkoholdehydrogenas enzym hindrar nedbrytningen uppstår. Som en följd av giftiga kemikalier identifierats som acetaldehyd ansamlas i individens kropp, orsakar din typiska baksmälla symtom som illamående, huvudvärk, trötthet och yrsel. Men förutom dessa symptom, den ökade mängden acetaldehyd orsakar kapillär utvidgning. Som kroppens minsta blodkärl, dina kapillärerna gör det möjligt för syre, vatten och andra näringsämnen att passera genom blodomloppet. När kapillärerna vidgas, kan det leda till röda, upphöjda eller kliande hud.

Har Alkohol Flush Orsak andra problem?

Även om många studier visar att individer drabbas av alkohol spola reaktion är mindre benägna att uppleva obehagliga biverkningar från alkohol, visar forskning också att dessa individer är mer mottagliga för alkoholrelaterade sjukdomar såsom leversjukdom och cancer i mag-tarmkanalen eller matstrupen. Faktum är att många forskare tror spolningen är personens kropp sätt att avskräcka honom från att dricka.

Hur kan du förhindra Alkohol Flush reaktion?

Läkemedel som innehåller ranitidin och famotidin är ofta effektiva för att förhindra alkohol spola reaktion. Vanligt förekommande i läkemedel som används för halsbränna lättnad, dessa ingredienser lindra ofta symptom av sjukdomen när det tas en timme innan du dricker. Även om den exakta orsaken till ingredienserna effektivitet är okänd, många forskare tror drogerna är antihistaminer och därmed bidra till att minska kapillär utvidgning. Andra studier visar att personer som upplever alkohol spola reaktion kan växa mer tolerant av alkohol över tiden.