XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Halfbacks i fotboll befinner sig mellan fullbacks och framåt. De uppmanas att hålla mittfältet och vara länken mellan defensiv och offensiv ändarna av planen. Halfbacks måste vara snabb och energisk, med ben som varar hela spelet. Även om det mesta används för att hålla bollen och mata den till brottet, halfbacks kan ibland flytta upp för att spela en mer aggressiv roll. Ibland en halvback även kan anmodas att göra mål. Oftare, men kommer de att spela en viktig roll för att övervaka spelet från mittfältet. Skarpsinniga halfbacks bli mittpunkten av spelet, som utövar ett helt fält kontroll.

Instruktioner

Lär dig att spela halvback i fotboll

1 Ta i besittning centrum av fältet, och spela brott eller försvar som krävs av flödet av spelet.

2 Flytta upp för att stödja brottet. HALVBACK matar främst bollen till framåt, men kan ibland bli ombedd att ta ett skott på mål.

3 Falla tillbaka för att bistå sig backarna i att skydda målet.

4 Krama åskådarplats. De så kallade yttrar plocka bort lösa bollar och styra dem till brottet. Wingers använder också sin hastighet för att dribbla fotboll framåt.

5 Dela fältet upp och spela zon. Mer sofistikerade lag har vänster, höger och center halfbacks. De stannar i sina egna områden och underlätta rörligheten för bollen runt planen.

6 Läs försvaret som en offensiv HALVBACK. Förlita sig på överlägsen hastighet och en förmåga att plocka ut den totala defensiva system fastställer en offensiv mittfältare upp många av de bilder av de framåt.

7 Greppa bollen från det andra laget som en defensiv halvback. Den defensiva halvback fungerar som en ledning från de rent defensiva spelare som omger målet att de offensiva halfbacks.

8 Täck mitten av fältet aggressivt. De halfbacks som täcker den döda mitten av fältet är ofta navet för hela området.

9 Inse att några av de viktigaste kombinationer på fältet kommer att åstadkommas genom halfbacks. Majoriteten av många spel spelas i mitten av planen.

Tips

  • Halfbacks i fotboll är nu rutinmässigt vet som mittfältare.
  • Beroende på sofistikerade laget kan mittfältare (halfbacks) delas upp i flera mindre, mer definierade grupper.
  • De mindre grupper av mittfältare är allmänt betecknad med området mittfältet som de täcker (centrum sida, wing) eller om de försvarar målet eller attackera den.