XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hemlagad gurkmeja te för inflammation

Gurkmeja är kryddan som ger indisk mat eller senap på varmkorv en gul nyans. Men gör detta krydda mer än bara göra din curryrätter och kryddor ser och smakar gott, erbjuder också en rad positiva hälsoeffekter. En dessa är att minska den inflammation som uppstår från sår, hudproblem och även tillstånd såsom artrit och cancer. Rådgör med din vårdgivare innan du använder gurkmeja för att se om det skulle vara en lämplig behandling alternativet för dig.

Beskrivning

Gurkmeja innehåller ett ämne som kallas curcumin och enligt MotherNature.com, reducerar curcumin eller stannar inflammation som orsakas av vissa villkor, såsom huvudvärk, artrit och gikt. Många människor använder acetylsalicylsyra eller ibuprofen för att minska inflammation som orsakas av dessa villkor, dock enligt MotherNature.com, finns det en chans dessa mediciner kan stoppa blodet från att levra och / eller orsaka högt blodtryck. Gurkmeja, å andra sidan, är det osannolikt att orsaka dessa biverkningar, men kontakta din läkare innan du tar det som en behandling för dessa förhållanden.

Hudåkomma Använd

Efterföljare av kinesiska och ayurvedisk medicin har använt gurkmeja i århundraden för att behandla inflammation i en mängd olika former och i alla delar av kroppen. MotherNature.com föreslår att man använder gurkmeja externt, i stället för att äta det, för att behandla inflammation orsakad av hudinfektioner såsom akne. Blanda helt enkelt krydda i pulverform med lite vatten tills det blir en pasta och sedan tillämpas på den drabbade huden. Gör ett test för att se till att du inte är allergisk mot gurkmeja innan du använder den på huden.

Sårvård Använd

Den curcumin i gurkmeja kan också lindra svullnaden i samband med sår och hjälpa dem att läka snabbare, konstaterar MotherNature.com. När du skär dig, skickar din kropp extra blod och vita blodkroppar till området för att sticka såret tillsammans och bekämpa infektioner. Men denna process kan orsaka inflammation, vilket fördröjer läkningsprocessen ner. Genom att tillämpa gurkmeja pasta till området, kan du lätt svullnad och hjälpa kroppen att läka snabbare.

potential

Enligt Mayo Clinic, inflammation och svullnad kan vara symtom på mer allvarliga tillstånd, såsom cancer. Så med sina beprövade inflammation-fighting egenskaper, curcumin studeras för närvarande som en möjlig botemedel eller hämmande för vissa cancerformer. Denna forskning är i sin linda och Mayo Clinic rekommenderar att prata med din läkare innan du tar gurkmeja eller någon annan supplement för att behandla eller lindra detta tillstånd.

överväganden

Tillämpa gurkmeja på huden är bra för behandling av yttre förhållanden, men du måste äter det för att underlätta inre inflammation. Lösningen verkligen spelar & rsquoen; t involverar att äta senap korv eller curry för varje måltid, men strö lite gurkmeja i andra rätter & ndash; som linser eller spagetti bolognaise och på pizzor & ndash; är en bra start.

expert Insight

För att verkligen känna antiinflammatoriska fördelarna med denna krydda, föreslår DrWeil.com göra din egen gurkmeja te. För att göra det, tillsätt 1 tsk. mark gurkmeja till fyra koppar kokande vatten och låt sjuda i 10 minuter. Sila teet genom en fin sil i en kopp och tillsätt honung och / eller citron smak.