XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När du tvättar händerna på ett sterilt sätt, måste du ta bort alla former av liv som lever på huden. Dessa mikroorganismer är bakterier som kan orsaka sjukdomar eller sjukdomar när de överförs till materiella föremål eller andra människor. För att göra steril handtvätt, måste du noggrant rengöra vävnaden på händerna med rätt rengöringsmedel och skölj och torka händerna ordentligt.

Aseptiska handtvätt

I läkare och tandläkare kontor samt laboratorier, måste arbetarna lära sig att träna aseptiska handtvätt tekniker som håller sina händer steril. Denna typ av handtvätt måste göras innan du börjar arbeta med en patient eller ett prov. Den aseptiska handtvätt Processen börjar med avlägsnandet av smycken adorning händerna. Då, är båda händerna doppas i kallt eller ljummet vatten för att dämpa dem. Efter detta steg är en tillämpning av groddar dödande kirurgisk handskur gnuggade hela en av händerna. Denna hand är skrubbas noggrant under 20 sekunder innan lösningen anbringas på andra sidan. Då, det också är skrubbas noggrant. Efter detta, är båda händerna sköljs och stegen upprepas två gånger till. En steril handduk används för att torka händerna och därefter att stänga av rinnande. Därefter är handskar för extra skydd.

Steril kirurgisk handtvätt

Den kirurgiska miljön kräver den allra högsta nivån på hygienen. Steril handtvätt tekniker praktiseras som en självklarhet innan alla kirurgiska ingrepp. Rutinen börjar med en hand och arm gnugga, med hjälp av kirurgisk antiseptisk skrubba. Därefter händerna torkas med sterila handdukar. I de flesta fall kommer hela rummet där steril handtvätt praktiseras också vara steril och fyllda med sterila instrument och tillbehör. Handskar ska bäras efter noggrann handtvätt - en annan person kommer att dra dessa på händerna. Ta bort smuts och osynliga mikroorganismer från naglarna, händer och underarmar är målet i kirurgiska, steril handtvätt.

Antiseptiska, alkohol-baserade lotion för After handtvätt

Efter att ha tränat aseptisk handtvätt som anges ovan, kan en person använda en antiseptisk, alkoholbaserad lotion eller klar gel. Dessa formler kan spridas över händerna i en tvätt rörelse och de inte kommer att behöva sköljas. Produkterna har grodden-dödande kraft och brukar inga fet återstod. Emellertid kan de alkoholbaserade lotioner och geler bidra till torkar huden på händerna och detta kan bli en källa till betydande obehag. För daglig tvätt, kan dessa krämer ger en extra barriär av skydd men utan stegen praktiseras ovan, kommer de inte göra händerna helt steril.

Med hjälp av en handborste för Steril handtvätt

En handborste avsedd att användas när du tränar steril handtvätt kan du komma åt smuts som är under naglarna och andra svåråtkomliga områden. Borsten kan användas med kirurgisk hand scrubs att påskynda den sterila handtvätt process. Mjuk och smidig, kan en handborste också har en behagligt svamp.