XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Post-kirurgi och amp; probiotika

Innan opereras, är det klokt att utbilda dig själv om det bästa sättet att läka snabbt och säkert. Kostförändringar kan bidra till att jämna vägen till återhämtning genom att ge din kropp med näringsämnen för att upprätthålla hälsa hela denna fysiologiskt krävande tid. Värva en armé av mikroskopiska assistenter, så kallade probiotika, kan hjälpa till att snabba din postoperativ läkningsprocessen. Rådgör med din läkare innan du tar probiotiska kosttillskott.

probiotika

Probiotika är mikrober som konsumeras direkt och att ge positiva hälsoeffekter. De flesta probiotika är bakteriellt ursprung, men forskare har identifierat åtminstone en form av probiotiska jäst, kallas Saccharomyces boulardii. Fermenterade mjölkprodukter såsom yoghurt är källor till probiotika. Probiotika finns också som kosttillskott som säljs i hälsokostbutiker.

postoperativ infektion

Efter operationen kommer din läkare förmodligen förskriva antibiotika för att förhindra infektion. En 2009 granskning av kliniska studier som publicerats i "Langen Archives of Surgery" funnit att användningen av probiotika signifikant fall av bakteriell infektion hos patienter som genomgått högrisk kirurgiska ingrepp. Denna nyhet är särskilt betydelsefullt med tanke på svårigheten sjukhus möter i hanteringen av farliga antibiotikaresistenta bakterieinfektioner. Under 2009, "European Journal of Clinical Pharmacology" slutsatsen att postoperativt användning av probiotika kan minska postoperativa dödstal, förkorta sjukhusvistelser och minska uppkomsten av antibiotikaresistenta bakteriestammar. Det behövs mer forskning för att bekräfta dessa slutsatser.

Magsäcksoperation

Gastric bypass är ett alternativ för överviktiga personer som inte har nått framgång gå ner i vikt med traditionella metoder. Probiotika kan stärka effekterna av gastric bypass operation, enligt en studie publicerad i "Journal of Gastrointestinal kirurgi" 2008. randomiserad kontrollerad studie av 44 gastric bypass patienter fann att de som tog probiotika hade signifikant större viktminskning, förbättrad bakteriell överväxt och ökad vitamin B-12 tillgänglighet jämfört med dem i den icke-probiotiska kontrollgrupp.

pouchit

Probiotika kan också vara till hjälp om du ska genomgå en operation för att ta bort delar av mag-tarmkanalen. Till exempel, är pouchit ett tillstånd där en del av tjocktarmen blir inflammerad efter en typ av operation som kallas ileal påse-anal anastomos. I "Terapeutiska Advances in Gastroenterology" i september 2008 Elizabeth C. Verna från Columbia University College of Physicians och kirurger skrev att probiotisk behandling minskade genomgående förekomsten av pouchit och förbättrade hastigheter av remission.

överväganden

Även om allt detta är lovande nyheter, är det viktigt att du rådfråga din läkare innan du tar probiotika efter operationen. Din läkare kan hjälpa dig att vilken dos och typ av probiotiska är lämplig för dig. Olika typer av probiotika tjänar olika terapeutiska syften. Inte alla av dem är lämpliga för din postoperativa behov.