XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ingredienser av Metformin

Översikt

Metformin är det generiska namnet för diabetes medicinering typ 2 känd av ett antal varumärken, inklusive Glucophage, Riomet och Fortamet. Metformin minskar mängden cirkulerande blodglukos, minskar risken för diabeteskomplikationer såsom njure eller hjärtsjukdom, sänker kolesterolnivåer och kan orsaka en mild mängd viktminskning. Metformin består av den aktiva beståndsdelen metforminhydroklorid, och inaktiva ingredienser som fungerar som klumpförebyggande medel, emulgeringsmedel och fördröjda släppmedel.

metformin~~POS=TRUNC

Den aktiva kemikalien i metformin, metforminhydroklorid, fungerar som en effektiv icke-insulindiabetesbehandling beroende på ett antal olika sätt: den minskar den mängd glukos som produceras av levern, hämmar absorptionen av glukos i magen och förbättrar funktionen av insulin , vilket gör att du bränna igenom cirkulerande glukos snabbare. Metforminhydroklorid kan inte användas som en behandling för insulinberoende diabetes eftersom den bryts ned i matsmältningssystemet, förstöra effekten av medicinen.

Klumpförebyggande medel

Kiseldioxid är en inaktiv ingrediens i metformin som ett sätt att förhindra att olika andra föreningar i medicin från att koagulera eller klumpar ihop i ojämna mängder i hela tabletten. Kiseldioxiden - som har samma konsistens som mycket fin sand - hjälper till att skapa en jämn blandning med vilka för att bilda de metformin tabletter. Magnesiumstearat, ett magnesiumsalt med en bifogad stearinsyra, används också i metformin som ett klumpförebyggande medel. Magnesiumstearat har den extra fördelen av smörjmedlets egenskaper: det gör tabletterna mindre klibbigt, lättare att svälja och enklare att packa i flaskor.

emulgeringsmedel

Ett emulgeringsmedel är en förening som håller ingredienser tillsammans i en lösning eller blandning utan att påverka egenskaperna hos någon av dessa individuella ingredienser. De flesta piller och tabletter innehåller åtminstone en emulsifiying medel eftersom, utan att en, de egenskaper hos föreningarna ofta skulle hindra dem från att blanda samman alls. Metformin tabletter innehåller vanligen polymer polyvinylpyrrolidin för att binda de olika komponenterna i medicinen tillsammans.

Fördröjda Släppmedel

Föreningar som binder till de ingredienser i en tablett eller ett piller och orsaka dem att släppas in i kroppen långsamt över tiden är speciellt användbar för läkemedel såsom metformin. Dessa föreningar förhindra överdosering och tillåta aktiva ingredienser för att stanna på en konstant nivå i blodet tills nästa dos. Polyetylenglykol, en förening bestående av upprepade länkar av etylenglykolenheter, vanligen som tillägg till metformin för att reglera den långsamma frisättningen av metforminhydroklorid. Den cellulosabaserade beläggning som används för metformin tabletter, acetophtalic cellulosa, spelar också en roll i att reglera upplösningen av medicinen i matsmältningssystemet.