XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Onormala elektriska urladdningar i ett barns hjärna kan orsaka kramper. Kramper kännetecknas av muskelspasmer ett barn inte kan kontrollera; ibland barnet förlorar medvetandet. Kramper hos barn kan orsakas av medicinska problem såsom lågt blodsocker eller infektion. Huvudskada, överdos eller en oavsiktlig förgiftning kan också orsaka kramper, liksom sjukdomar relaterade till hjärnan kan också orsaka kramper. Varje förälder eller vårdnadshavare bör veta vad man ska göra när ett barn har ett anfall.

Förbered området

Om ett barn har ett anfall, måste du agera snabbt för att hålla dem säkra. Om han är i en bilbarnstol, rullstol eller barnvagn, se till att han är ordentligt fastspänd. Om barnet inte är säkrad, titta runt området för föremål som kan skada barnet. Ta bort eventuella hotfulla föremål och hitta en ren plats på golvet för barnet att ligga på. Leta efter något mjukt för att dämpa barnets huvud under anfall. Börja timing beslag så nära beslag debut som möjligt.

Hjälp barnet under beslag

Det bästa sättet att hjälpa ett barn under ett anfall är att behålla lugnet. Gör ditt bästa för att göra barnet säker och bekväm. Undvik att placera några föremål i barnets mun under anfall. Titta noga för att se vilka kroppsdelar påverkas av beslag så att du kan kontrollera dem efter beslag slutar. Lägg till lite dämpning under barnets huvud så att hon inte kontinuerligt slam huvudet på golvet.

Efter beslag

Efter ett anfall, ett barn behöver troligen uppmuntran. Håll nyfikna åskådare bort och trösta barnet genom att förklara var han är och vad som just hände. Lindra eventuella obehag av skador under beslag. Om ett barn är medvetslös, placera henne på hennes sida. Ring för läkare, vid behov. Om du höll koll på den tid under beslag, vill du att informera medicinsk hjälp av exakt hur länge beslag varade.

Ringa efter läkarvård

Det finns flera omständigheter när det är klokt att ringa för professionell medicinsk hjälp. Den Nemours Foundation webbplatsen finns rekommendationer om när du ska ringa för dessa medicinska tjänster. När du är osäker, är det bäst att vara på den säkra sidan. Leta efter tecken på andningssvårigheter eller skallskada eller gift förtäring. Du vill också meddela räddningspersonal om ett beslag varar mer än fem minuter eller om barnets mentala tillstånd verkar ovanlig.