XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Dåliga biverkningar av Muscle Building Supplements

Muskelbyggande kosttillskott får ofta ett rykte för dåliga biverkningar. Anekdotiska fordringar på Internet och i media är utbredd och förvirrande. Alla tillägg som missbrukas kan orsaka skadliga biverkningar. Till exempel, kan till och med för mycket Vitamin C orsaka svår diarré. Men det betyder inte att C-vitamin är i allmänhet skadlig eller undvikas. Testosteron boosters, kreatin, pre-workout kosttillskott och fettförbrännare är ofta förknippade med dåliga biverkningar.

testosteron boosters

Testosteron är master hormon för att bygga muskler. Även en mindre ökning av testosteronnivåer kan leda till betydande ökningar i muskelmassa, samt minskningar av kroppsfett. Det finns två sätt att öka testosteron - med naturliga växtbaserade föreningar eller farmaceutiska medel. Anabola steroider och pro-hormoner, både lagliga och olagliga, är effektiva för att öka testosteron. Men de ofta bär många dåliga biverkningar. Håravfall, prostataförstoring, gynekomasti, akne, testikelatrofi och ökade östrogennivåer är alla vanliga biverkningar av dessa tillskott. Den naturliga sätt att öka testosteron innebär att man använder vissa örter som Tribulus terrestris, Longjack, bockhornsklöver extrakt, Avena sativa, Safed musli och andra. Dessa örter har naturliga anabola egenskaper som verkar för att Unbind bundet testosteron och / eller öka mängden luteninzing hormon och testosteron produceras i kroppen. Medan alla de nämnda biverkningarna är mycket mindre dramatisk med dessa naturliga produkter, kan de fortfarande inträffa. En ökning av den totala fritt testosteron kan öka sin omvandling till DHT och östrogen, hormoner som ansvarar för de dåliga biverkningar. Två populära naturliga testosteron boosters, Novedex XT och 6-OXO, visade sig öka DHT produktionen med 566 och 265 procent.

Real Natural Anabolics

Jerry Brainum bok "Natural Anabolics" diskuterar tre naturliga anabola ämnen - kreatin, arginin och beta-alanin. Varje kan bära sina egna biverkningar, beroende på dess användning. Ofta baktalade för flera biverkningar, är kreatin ett naturligt ämne som används i kroppen för att göra ATP eller energi. Anekdotiska biverkningar magkramper och muskelkramper, illamående, diarré, viktökning, njure stressen och uttorkning. Själva forskningen, dock tillbaka dessa anekdotiska påståenden. Brainum hävdar att de negativa biverkningarna är resultatet av felaktig användning av kreatin. Utövandet av last kreatin i höga doser utan att dricka tillräckligt med vatten kan orsaka en del av dessa effekter. Han fortsätter med att säga att ingen av de biverkningar har visat upp i kliniska prövningar där kreatin var korrekt administreras. Vidare, en studie av Jacque R. Poortmans och Marc Francaux 1998 visade att "Långsiktig Oral kreatin inte försämrar njurfunktionen hos friska idrottare." Arginin användning som allmänt betraktas som säkra i höga doser; Men kommer de smittade med någon form av herpesviruset vill undvika det. Arginin kan sätta på munsår eller herpes utbrott. Beta-alanin förorsakar en oskadlig stickande känsla på ytan av huden, som liknar spolnings förknippad med hög Vitamin B-3 eller niacin dosering. Bieffekt är ofarligt, men det kan vara irriterande för vissa användare.

Pre-Workout och fettförbränning kosttillskott

Pre-workout kosttillskott och fettförbrännare är vanliga allierade i strävan att bygga muskler. Men de bär ofta stora doser av koffein och andra stimulantia. Som exempel kan nämnas före träning kosttillskott, såsom NO-Xplode och fettförbrännare som Lipo 6. Mayo Clinic rapporterar att stimulerande biverkningar kan inkludera nervositet, irritabilitet, sömnlöshet, missbruk och beroende, hjärtklappning och rytm avvikelser, viktminskning, darrningar, mild hypertoni, hallucinationer, kramper och hjärtinfarkt. De med någon form av hjärtsjukdom bör inte använda någon stimulerande för att öka prestationsförmågan. Stimulantia, såsom koffein, lura binjurarna i slänga ut stora mängder adrenalin, effektivt producera mer energi. Långvarig användning kan leda till beroende, såsom binjurarna nedreglera och fungerar dåligt utan användning av det stimulerande. I rätt mängd är stimulantia säker för de flesta användare. Var noga med att cykla koffein användning för att undvika försämring av adrenal funktion.