XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fat racing var en händelse som skapats av kvinnor att utmana varandra. De skulle använda sina mäns snabbast rep hästar och gå runt stora oljefat som sattes upp i en klövermönster. Den som genomgått kursen snabbast var vinnaren. Så hur gör man startar fat racing? Jag har listat några saker du bör veta om du väljer att tävla i den spännande sporten fat racing.

Instruktioner

Så här startar Barrel Racing

1 Till att börja med bör både häst och ryttare vara friska både fysiskt och mentalt. Denna sportiga kräver att du har en hel del uthållighet och god koncentration. Du och din häst är ett team och bör fungera bra tillsammans.

2 En snabb häst som är bäst för den här sporten. Hästen bör vara väl skolad och lugn. Det måste veta sina leder, stoppa när det uppmanas att säkerhetskopiera och vara vig.

3 Börja träna måste du ställa upp tunnorna i en klövermönster. Detta innebär att det finns tre fat. En är till höger, en är till vänster och den sista i mitten. Om du skulle se ner på det uppifrån det skulle se ut som en triangel.

4 Lär känna mönstret väl och öva det några gånger i veckan om både du och hästen är nya till sporten. Hästar lär sig genom repetition och övning kommer att göra dig både bättre. Tänk på att fat racing är en tidsinställd händelse där varje sekund räknas.

5 Inte mer än göra det om din häst är nytt för den här sporten. Gör det till en rolig upplevelse för honom. Du vill inte att sura hästen innan du ens har börjat.

6 Mest av allt, om du vill fat ras bara gå ut och ge den bästa och ha kul gör det!

Tips

  • Om du vill starta fat racing men är inte säker på det, gå och se en show i första hand. Du kommer att kunna se hur det hela fungerar och om det är en sport du skulle vara intresserad av att tävla i.