XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ärr är fibrös vävnad fylla i förlorad hud. Infektioner, brännskador, skärsår, sticksår, andra sår, kirurgiska snitt, akne, inflammation och andra problem orsakar ibland ärrbildning. Ärrbildning kan bli följden av ett snitt eller sår i ansiktet. Rätt vård minskar risken och hjälper till att minimera ärrbildning, men det finns inget garanterat sätt att förhindra det. Dessutom, oavsett vad du läst på hudkräm paket, du kan inte helt eliminera ärr; det finns sätt att göra dem mindre uppenbar, men de är permanenta.

överväganden

En mängd olika faktorer påverkar huruvida ett snitt eller sår i ansiktet kommer ärr och hur framträdande ärr kommer att hamna. Djupet och storleken av skadan materia, liksom det sätt på vilket det är omhändertagna. Om ett sår är stort, gapande eller ojämna, åtminstone kräver fjäril bandage och vanligtvis stygn. Ärrbildning kommer att resultera, men det bör vara mycket mindre märkbara än det skulle vara om dessa vårdinsatser inte har använts. Din allmänna hälsa och hälsan hos din hud spelar också in huruvida ärr bildas och hur uppenbara de är.

Initial sårbehandling

Först stoppa blödningen från ansiktet snitt eller sår. Komprimera den med en ren trasa i 10 till 30 minuter med hjälp av måttligt fast, konstant tryck. Inte upprepade gånger lyfter trasa för att se om blödningen har slutat, eftersom det hämmar koagulering. Förbli sittande eller stående så att ditt ansikte är över hjärtnivå. När det slutar att blöda, rengöra såret. Spola med vatten och rengör runt, men inte i det med tvål. Sterilisera pincett i isopropylalkohol och använda dem för att försiktigt ta bort eventuellt skräp eller främmande föremål i såret. Sedan gäller ett skikt av antibiotisk kräm eller salva till stället för skadan för att hålla den fuktig och att hjälpa till att förhindra infektion.

Skydda Klipp ut eller sår

För att minimera risken för ärrbildning, skydda ansiktet snitt eller sår från irritation och infektion, vilka båda kraftigt öka risken för ärrbildning. De långsamma läkningsprocessen, utlöser inflammation, orsakar klåda eller obehag som uppmanar dig att repa eller på annat sätt irritera såret, och i allmänhet förvärrar skadan. Täck snittet eller såret med bandage för att hålla smuts, bakterier och andra irriterande ämnen och smittkällor. Ändra förbandet minst en gång per dag och varje gång det blir smutsigt eller vått. Applicera ett nytt lager av antibiotika salva eller kräm med varje förbandsbyte. Rör inte, plocka på eller ta bort skorv på skadan.

Äta för frisk hud

En hälsosam, välbalanserad kost rik på C-vitamin främjar din hälsa och din hud, och det hjälper till att förhindra och minimera ärrbildning. Äta hela livsmedel snarare än bearbetade och konstgjorda livsmedel. Basera din kost på fullkorn, magert protein, grönsaker, frukt, omättade fetter och vissa låg fetthalt eller fettfri mjölk. Begränsa socker, natrium, kolesterol och mättade fetter och transfetter. Biotin och vitaminerna A, C och E är särskilt användbara för hudens hälsa. C-vitamin i synnerhet är fördelaktigt att förhindra ärrbildning från din ansikts snitt eller sår, eftersom det främjar bättre sårläkning och mer motståndskraftig vävnad, brosk och muskler. Många färska frukter och grönsaker är rika källor till vitamin C och andra viktiga vitaminer och mineraler.

Tips

  • Aldrig bli avskräckt! Tiden läker alla !!
  • Artikel copyright 2010 av Hummingbirdee. Kopiera inte