XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Små röda knölar på undersidan av foten

Hitta små röda knölar på undersidan av foten kan vara alarmerande. Men oftast orsaken till dessa gupp är en godartad och behandlingsbar tillstånd som kallas fotsvamp. Behandlingen består av icke-farmakologiska och farmakologiska åtgärder och är relativt enkel. Du bör dock se till att du behandlar din fotsvamp lämpligt att minska chanserna för att det kommer att fortsätta att återkomma senare i livet.

orsaker

Medan den vanligaste orsaken till små röda knölar på undersidan av foten är en svampinfektion som kallas tinea pedis, eller fotsvamp, enligt Moise Levy och John Browning i "Long: s Principles and Practice of Pediatric Infectious Disease," flera andra sjukdomar kan uppvisa liknande sätt. Dessa inkluderar kontaktdermatit, atopisk dermatit - vilken är associerad med astma - bakterieinfektion och psoriasis.

Om Fotsvamp

Enligt Levy och Browning, är fotsvamp vanligast hos ungdomar och vuxna och är mest sannolikt att uppstå på fuktiga, snarare än torra, fötter. Som beskrivs av Timothy Berger i "Current medicinsk diagnos och behandling," andra symtom på fotsvamp inkluderar bildandet av fjällande, kliande hud på fötterna, särskilt i området mellan tårna.

Diagnos

Diagnosen bekräftas med en skrapning tas till de potentiellt infekterade områden på foten. Huden erhållen från skrapning läggs på ett objektglas och kaliumhydroxid appliceras på den. Kaliumhydroxid orsakar allt utom svampar för att lösa så att om det finns svampar i provet, de är de enda som syns när bilden undersöks under ett mikroskop.

Behandling

Enligt Fred Ferri, i hans "Ferri Clinical rådgivare," behandling av fotsvamp är tvåfaldigt. Först bör du se till att hålla foten ren och torr, som smutsiga, fuktiga fötter är en grogrund för svamptillväxt. För det andra bör du använda en aktuell steroid preparat till de drabbade områdena i foten under två till fyra veckor.

Förebyggande

Förebyggande sker främst genom rätt fot hygien. Fötterna bör torkas noggrant varje gång de är våta. Strumpor bör ändras om de blir blöta. Tork pulver kan appliceras på foten om du inte kan hålla dem torra med enbart handdukar. Tyvärr, trots lämplig förebyggande vård, kommer de flesta människor med atheletes fot fortsätter att uppleva återfall under hela sitt liv. Lyckligtvis med rätt behandling, dessa re-händelser hanteras enkelt.