XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man handskas med kejsarsnitt födelse


Ungefär en tredjedel av förlossningar är Kejsarsnitt födslar, även känd som C-avsnitt. Det finns många orsaker till kejsarsnitt födseln, till exempel en stor baby, barnets ställning ställning i livmodern (slutstycket) eller en aktiv arbetsmarknads som inte fortsätta efter många timmar. I många fall kommer ett kejsarsnitt födelse minskar risken för både mor och nyfödda, men eftersom det är ett stort kirurgiskt ingrepp, bör du veta hur man ska hantera det när det stora ögonblicket kommer.

Instruktioner

1 Välj typ av smärtstillande under leverans, om du redan vet i förväg att du kommer att ha ett kejsarsnitt födseln. De flesta människor begära spinal anestesi eller epidural, så att de kan hålla sig vaken under operationen och se ankomsten av sina barn.

2 Fråga om din partner eller familjemedlem kan vara med dig under operationen. Vanligtvis barnet är fött inom 10 minuter efter operationen har påbörjats. Med din partner eller familjemedlemmar finns en stor tröst. Du kan också be sjuksköterskorna att låta din partner hålla upp barnet för dig direkt efter födseln.

3 Försök att amma ditt barn innan bedövningen inte längre är effektiv.

4 Efter operationen slippa alltför många besökare så att du kan få tid att vila. Använd en kudde för att stödja buken när du ändrar läge eller sjuksköterska ditt barn. Se till att din läkare vet att du kommer att amma eller inte så att han kan ordinera rätt smärtstillande medicin, eftersom vissa smärtstillande medel kan störa kvaliteten på bröstmjölken.

5 Väl hemma, kontakta din läkare om du har feber, smärta i nedre buken eller dränering från snittet platsen. Andra symtom som kan behöva medicinsk uppmärksamhet är en obehaglig lukt och en ökning av blodflödet i vaginan.

6 Undvik att köra i flera veckor efter förlossningen. Undvik att lyfta eller hus arbete. Sexuell aktivitet kan återupptas när både interna och externa snitt läker och vaginal blodflödet stoppas. Det kommer att ta cirka fyra till sex veckor för att återuppta normala aktiviteter.